Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

VÂLCEA: Vitezomani lăsați pietoni! Prinși cu peste 120 km/h în oraș!

Ieri, polițiștii rutieri din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Vâlcea au acționat în sistem integrat cu polițiști din cadrul Serviciul Rutier Olt pe Drumul Național 64 pentru verificarea respectării de către participanţii la trafic a regimului legal de viteză şi pentru prevenirea accindetelor de circulaţie produse pe fondul vitezei excesive sau neadaptate la condiţiile de trafic.

Astfel, poliţişti rutieri au acţionat pentru reducerea riscului rutier, fiind depistate 128 de abateri de la normele rutiere.

Din totalul abaterilor depistate, 50 au vizat încălcări ale regimului legal de viteză aplicabil sectorului respectiv de drum, în 16 dintre cazuri fiind suspendată exercitarea dreptului de a conduce autoturisme pe drumurile publice, întrucât viteza cu care au fost înregistraţi conducării auto era cu peste 50 km/h mai mare faţă de cea legală.

Totodată, alţi 6 şoferi au rămas fără permis de conducere, întrucât au efectuat depăşiri neregulamentare, iar alți 7 șoferi pentru alte nereguli.

De asemenea, au fost retrase 7 certificate de înmatriculare pentru conducerea unor autovehicule având defecțiuni tehnice sau neîndeplinirea unor obligații legale.

Pe parcursul acţiunii, poliţiştii au depistat un tânăr de 26 de ani, care conducea un autoturism cu viteza de 121 km/h pe D.N.64, în localitatea Râmnicu Vâlcea, pe un sector de drum limitat la 50 km/h.

Cel în cauză a fost sancţionat contravenţional, cu amendă în valoare de 1.305 lei și suspendarea dreptului de a conduce pentru 120 de zile, eliberându-i-se dovadă înlocuitoare fără drept de circulație.

Un caz asemănător a fost depistată de poliţişti, tot pe D.N. 64, în localitatea Râmnicu Vâlcea, o persoană de 43 de ani, circuland cu viteza de 123 km/h, fiind înregistrat de aparatul radar circulând cu viteza de 123 km/h într-o zonă cu limitare de viteză la 50 km/h.

Acesta a fost sancţionat contravenţional, iar ca măsură complementară i-a fost suspendat dreptul de a conduce pentru 120 de zile, eliberându-i-se dovadă înlocuitoare fără drept de circulație.