Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

VÂLCEA. Dornic să se reîntoarcă după gratii, a dat patru spargeri în mai puțin de o lună

Procurori din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Rm. Vâlcea au dispus, la data de 31 august 2022, punerea în mișcare a acțiunii penale față de un inculpat (aflat în stare de reținere) sub aspectul săvârșirii infracțiunii de furt calificat în formă continuată (4 acte materiale) și în stare de recidivă.

La data de 3 1.08.2022, în urma propunerii de arestare preventivă adresată judecătorului de drepturi și libertăți de la Judecătoria Rm. Vâlcea, a fost emis pe numele inculpatului un mandat de arestare preventivă, pe o perioadă de 30 de zile.

Din probatoriul administrat în cauză, până la acest moment al urmăririi penale a rezultat faptul că, inculpatul, după liberarea din executarea unei pedepse privative de libertate, în perioada 03 — 29.08.2022, a pătruns fără drept în 2 locuințe și 1 sediu profesional de unde a sustras bani, carduri bancare, documente personale, 1 telefon mobil și bijuterii. Totodată, inculpatul a sustras astfel de bunuri și dintr-un autoturism, cauzând astfel un prejudiciu în valoare de aproximativ 4000 lei.

Investigațiile au fost efectuate împreună cu lucrătorii de poliție din cadrul Poliției Mun. Rm. Vâlcea — Biroul Investigații Criminale.

Cercetările continuă pentru lămurirea cauzei sub toate aspectele.

Facem precizarea că punerea în mișcare a acțiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, necesară în vederea propunerii unor măsuri preventive, activitate care nu poate, în nici o situație, să înfrângă principiul prezumtiei de nevinovăție.