Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

TÂNĂR DIN VÂLCEA, ARESTAT pentru că a folosit un pașaport fals în Polonia

Poliţişti din cadrul Inspectoratului de Poliţie Vâlcea, cu sprijinul Centrului de Cooperare Poliţienească Internaţională al Poliţiei Române, au pus în aplicare un mandat european de arestare, emis de autorităţile judiciare din Polonia, Tribunalul Districtual din Krosno, pe numele unui vâlcean, bănuit de comiterea infracţiunii de înşelăciune, falsificarea de acte oficiale şi uz de acte oficiale falsificate, fapte prevăzute de Codul penal polonez.

La data de 12 septembrie a.c., poliţişti din cadrul Serviciului de Investigaţii Criminale, cu sprijinul poliţiştilor din cadrul Poliţiei Municipiului Drăgășani, l-au depistat pe N.D.C., de 34 de ani, din Drăgășani, care era urmărit internaţional pentru comiterea infracţiunii de înşelăciune, prin intermediul internetului, falsificarea de acte oficiale şi uz de acte oficiale falsificate, fapte prevăzute de Codul penal polonez.

În fapt, în cursul anului 2014, tânărul în cauză ar fi folosit un pașaport fals pentru deschiderea unui cont la o bancă din Polonia. Ulterior, a postat pe internet o ofertă falsă de vânzare a unui tractor agricol, inducând în eroare potențialii cumpărători cu privire la capacitatea de a respecta contractul de vânzare-cumpărare.

Prejudiciul produs cumpărătorului este estimat la peste 35.000 PLN.

Poliţiştii vâlceni l-au depistat pe tânărul în cauză şi l-au prezentat procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Piteşti, care, a luat măsura reţinerii pentru 24 de ore, acesta fiind încarcerat în Centrul de Reţinere şi Arestare Preventivă al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Argeş.

În continuare, se demarează procedurile legale în vederea predării către autorităţile poloneze.