Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

RAZIE RUTIERĂ ÎN VÂLCEA: Șoferii, amendați cu peste 100.000 lei! Polițiștii au împărțit 750 de sancțiuni

Săptămâna trecută polițiștii rutieri vâlceni au desfășurat pe raza întregului județ activități preventiv-reactive pentru combaterea principalelor cauze generatoare de accidente rutiere, respectiv: combaterea nerespectării regimului legal de viteză, combaterea conducerii autovehiculelor sub influența băuturilor alcoolice, respectare normelor rutiere de către pietoni şi biciclişti și acordarea priorităţii de trecere vehiculelor care au acest drept şi pietonilor aflaţi în traversarea regulamentară a drumului public.

În urma activităților desfășurate polițiștii au constatat 11 infracțiuni la regimul rutier și au aplicat 750 de sancțiuni contravenționale, cu o valoare de peste 100.000 lei, dintre care 231 au fost pentru nerespectarea regimului legal de viteză.

Au fost verificați și bicicliștii fiind aplicate 63 de sancțiuni contravenționale celor care au încălcat prevederile legale.

De asemenea, au fost reținute 41 de certificate de înmatriculare, 98 de permise de conducere, 30 pentru viteză, 26 pentru efectuarea manevrei de depășire neregulamentară, 9 pentru alcool și 33 pentru alte fapte.

Poliţiştii rutieri atrag atenţia asupra necesităţii respectării regimului legal de viteză.

SFATUL POLIȚIȘTILOR RUTIERI!

Circulaţi cu viteză redusă, adaptată permanent la condiţiile din trafic!

De asemenea, pentru un plus de siguranţă, se impune şi mărirea distanţei în deplasare, dintre vehicule.