Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

RÂMNICU VÂLCEA: Cuplu reținut pentru furt calificat, efectuare de operațiuni financiare în mod fraudulos și conducerea unui autoturism fără permis

Polițiștii din cadrul Poliției municipiului Râmnicu Vâlcea-Biroul de Investigații Criminale cu sprijinul celor din cadrul Serviciului de Acțiuni Speciale, Serviciului Criminalistic și Unității Teritorială de Analiză a Informației Pitești-Biroul de Analiză a Informației Vâlcea, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Râmnicu Vâlcea, au depistat și reținut pentru 24 de ore, un bărbat și o femeie bănuiți de comiterea mai multor infracțiuni.

La data de 4 noiembrie a.c., polițiștii au identificat și reținut un bărbat de 31 de ani, cercetat pentru 3 fapte de furt calificat și 7 fapte de conducere fără permis și o femeie de 22 de ani, bănuită de săvârșirea a 15 fapte de efectuarea de operațiuni financiare în mod fraudulos, ambii din municipiul Râmnicu Vâlcea.

În fapt, în perioada mai-octombrie 2021, bărbatul ar fi pătruns de 3 ori în aceeași locuință din municipiu și ar fi sustras telefoane mobile, bani, scule electrice și un card bancar, pe care ulterior femeia l-a utilizat de 15 ori pentru a face diverse plăți. Prejudiciul total al faptelor se ridică la aproximativ 7.000 de lei.

Din investigații a rezultat că cel în cauză ar fi condus un autoturism, tot în Râmnicu Vâlcea, fără a deține permis de conducere.

Polițiștii au efectuat, la data de 4 noiembrie a.c., o percheziție domiciliară la locuința celor doi, unde au identificat o parte din bunurile sustrase, acestea fiind returnate părții vătămate.

Cei doi au fost reținuți pentru 24 de ore, urmând să fie prezentați magistraților cu propuneri procedurale.