Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

Polițiștii rutieri din Vâlcea acționează în continuare pe linie rutieră

În perioada 08-21 noiembrie a.c., polițiștii din cadrul Serviciului Rutier Vâlcea, Poliției orașului Bălcești, Secției 10 Poliție Rurală Măciuca și Secției 11 Poliție Rurală Zătreni au organizat și desfășurat acțiuni pe zona de arondare a Poliției orașului Bălcești pentru prevenirea și combaterea principalelor cauze generatoare de accidente rutiere.

În urma acțiunilor defășurate, polițiștii au aplicat 391 de sancțiuni contravenționale, cu amenzi în valoare totală de 129.170 de lei, dintre acestea 344 au fost aplicate conform prevederilor O.U.G. nr. 195/2002 privind circulația pe drumurile publice, iar 47 pentru alte acte normative. În mare parte, au fost aplicate pentru depășirea limitei legale de viteză și pentru nereguli ale bicicliștilor.

Totodată, au fost reținute în vederea suspendării, 7 permise de conducere și au fost retrase 17 certificate de înmatriculare.

De asemenea, au fost constatate și 3 infracțiuni la regimul rutier pentru conducerea sub influența alcoolului sau a altor substanțe.

Pentru deplasarea în condiții de siguranță, polițiștii vă recomandă:

Nu conduceţi sub influenţa băuturilor alcoolice!

Adaptaţi permanent viteza de deplasare la condițiile de drum și de trafic!

Nu vă angajaţi în efectuarea de depăşiri riscante sau neregulamentare!

Respectaţi normele rutiere privind prioritatea de trecere, indiferent că este vorba despre pietoni sau alte vehicule!

Folosiţi centura de siguranţă – vă poate salva viaţa în caz de accident!
Nu conduceţi dacă vă simţiţi obosiţi!