Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

FOTO. Braconieri pe Olt, prinși cu aproape o jumătate de tonă de pește. Au rămas și fără mașină…

La data de 28 aprilie a.c. polițiștii din cadrul Serviciului de Ordine Publică și Poliției municipiului Râmnicu Vâlcea au depistat în flagrant delict, 4 tineri care transportau ilegal pește cu un autovehicul.

Polițiștii de ordine publică din cadrul Poliției Municipiului Râmnicu Vâlcea au oprit pentru control, pe Drumul Național 64, un autoturism condus de un tânăr de 25 de ani, din Râmnicu Vâlcea, în autoturism aflându-se și alți 3 pasageri de 20,21 și 22 de ani, toți din comuna Ionești.

Polițiștii au procedat la efectuarea controlului autoturismului, în interiorul căruia au fost descoperiți 15 saci ce conțineau pește de diferite specii, o barcă pneumatică și plase de pescuit monofilament și plurifilament.

Din verificările efectuate s-a stabilit că aceștia ar fi pescuit peștele în noaptea de 27 spre 28 aprilie a.c., din râul Olt.

Polițiștii din cadrul Serviciului de Ordine Publică au dispus confiscarea și ridicarea în vederea confiscării a următoarelor bunuri, respectiv autovehiculul folosit la transport, cu o valoare de aproximativ 20.000 lei, 477 kg de pește speciile crap și caras în valoare de 6.000 lei, 1500 m de plase de pescuit monofilament și plurifilament și o barcă pneumatică cu vâsle.

De asemenea, polițiștii au întocmit acte premergătoare urmăririi penale sub aspectul comiterii infrațiunilor de pescuitul comercial sau sportiv fără licență sau autorizație de pescuit, pescuitul comercial în habitatele piscicole naturale, prin orice metode și mijloace, al peștilor și al altor viețuitoare acvatice, în perioada de prohibiție, deținerea, transportul sau comercializarea fără documente legale a peștelui și altor viețuitoare acvatice obținute din pescuit ori produselor din pește, producerea, importul, deținerea, comercializarea sau utilizarea uneltelor de plasă de tip monofilament, cu excepția setcilor folosite pentru pescuitul calcanului, cu mărimea ochiului de minimum 400 mm, prevăzute de Ordonanță de Urgență nr. 23 din 5 martie 2008 privind pescuitul și acvacultura.