Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

IMAGINI INEDITE la HUREZI: Patriarhul Daniel sfinţeşte cu trafaletul

Patriarhul Daniel a folosit din nou celebrul trafalet bisericesc pentru a resfinţi o icoană, la Mănăstirea Hurezi din Vâlcea, cu ocazia aduceri moaştelor sfinţilor Brâncoveni. Miruitorul cu tijă al preafericitului părinte Daniel şi-a făcut apariţia din nou la sfârşitul săptămânii trecute, când patriarhul României a resfinţit pictura bisericii mânăstirii Hurezi, judeţul Vâlcea.
La slujba de duminică au participat numeroşi ierarhi din ţară şi de peste hotare, dar şi numeroase personalităţi administrative şi locale.
Trafaletul a fost folosit pentru prima data în data de 9 iunie a.c. atunci când au fost inaugurate noile studiouri ale Radioului şi Televiziunii Trinitas
La prima vedere, după cum arată fotografiile publicate pe site-ul agenţiei de presă a Patriarhiei Române, Părintele Daniel ar fi folosit un trafalet în locul tradiţionalului buchet de busuioc, prilej de ironii printre internauţi.
Constantin Stoica, purtătorul de cuvânt al Patriarhiei, a explicat apoi că în imagine nu este un trafalet, este o „tijă de sfințire” folosită de înalții ierarhi, pentru uleiul sfințit.
„Nu este un trafalet. Trafaletul este pentru cei neiniţiaţi. Pentru a înţelege, e o tijă de aproximativ 2-3 metri, având în vedere faptul că sunt şi încăperi mai înalte. Tija este folosită pentru a unge cu untdelemn sfinţit pereţii încăperii respective. Se foloseşte dintotdeauna la sfinţirile din Biserica Ortodoxă”, a declarat purtătorul de cuvânt al Patriarhiei.