Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!
foto www.protv.ro

AMENZI de la ANPC pentru mai multe pensiuni şi o firmă de catering din Vâlcea! Erau plătite pentru a caza şi hrăni persoane aflate în carantină

foto www.protv.roMai multe pensiuni şi o firmă de catering din judeţul Vâlcea, care ofereau cazare şi hrană pentru persoane aflate în carantină, au fost amendate de inspectorii de la Protecţia Consumatorului, care au găsit mizerie, produse expirate şi pereţi şi hote cu urme de grăsime.
Potrivit unui comunicat la Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC), inspectorii au verificat joi unităţile care asigură servicii de cazare şi catering pentru persoanele aflate în carantină instituţionalizată, în judeţul Vâlcea.
În urma controalelor efectuate, inspectorii au aplicat amenzi în valoare totală de 77.000 lei. Una dintre pensiuni a primit interdicţie de a folosi camerele în care au fost găsite nereguli până la remedierea acestora, iar o alta a fost închisă pentru şase luni.
Astfel, sub coordonarea președintelui ANPC, Eduardt Cozminschi, echipele Comisariatului Județean pentru Protecția Consumatorilor (CJPC) Vâlcea au făcut controale la unitățile care asigură cazare și catering pentru persoanele aflate în carantină instituționalizată, în acest județ.

„În urma acțiunilor desfășurate, au fost aplicate amenzi în valoare totală de 77.000 lei, fiind verificate următoarele locații: Pensiunea Supca (însoțită de măsura complementară a opririi de la utilizare a camerelor care prezintă nereguli până la remedierea deficiențelor), Pensiunea Bulevard, Pensiunea VFM (împreună cu măsura complementară de oprirea a activității până la șase luni), precum și firma de catering”, a anunțat ANPC.

La o firmă de catering, inspectorii au constatat nerespectarea condiţiilor de depozitare a alimentelor, folosirea de materii prime cu durata valabilităţii depăşită, schimbarea stării termice a produselor şi condiţii igienice necorespunzătoare, „respectiv paviment depreciat, pereţi cu urme de grăsime, hote murdare cu urme de grăsime arsă”.