Acasă Dezvăluiri Ameninţări şi plângeri penale între patronul Ceainăriei Vechi şi secretarul Ion Didoiu

Ameninţări şi plângeri penale între patronul Ceainăriei Vechi şi secretarul Ion Didoiu

Conflict între familia secretarului Primăriei Râmnicu Vâlcea, Ion Didoiu, şi familia lui Valentin Nicolae Pătru, iar certurile se duc în preajma Ceainăriei Vechi, din zona Traian a municipiului.

În speţă, în data de 23 iunie 2015, familia Didoiu a subînchiriat de la familia Pătru spaţiul comercial în care îşi desfăşoară activitatea Ceainăria Veche, precum şi bunurile ce se află în aceasta. De altfel, în aceeaşi zi a mai fost semnat şi un antecontract de vânzare – cumpărare, în urma căruia soţia secretarului Primăriei Râmnicu Vâlcea a achitat un avans de 20.000 de euro, luându-şi angajamentul de a cumpăra spaţiul într-un viitor apropiat, după ce o să mai achite încă 14.000 de euro.

Acum însă, familia Didoiu nu mai doreşte să continue tranzacţia, susţinând că spaţiul respectiv face obiectul unei hotărâri judecătoreşti definitivă şi că îşi vrea avansul înapoi, în timp ce familia Pătru susţine că totul este doar o mascaradă şi că nu va înapoia niciodată suma de bani primită ca avans.

„Am făcut plângeri penale familiei Didoiu pentru tulburare de posesie, şantaj şi furt”

Valentin Nicolae Pătru îşi susţine cauza şi spune că el nu vrea decât să i se elibereze spaţiul în condiţiile în care nu i-a fost plătită chiria. Mai mult, el refuză să dea înapoi avansul, susţinând că familia Didoiu şi-a pierdut acest drept ca urmare a unei clauze din antecontractul de vânzare-cumpărare. Mai mult, Valentin Pătru declară că a făcut familiei secretarului Primăriei Râmnicu Vâlcea o serie de plângeri penale şi că nu se va lăsa până când nu-şi va găsi dreptatea.

„Îl caut pe domnul Didoiu de vineri pentru că are să-mi plătească chiria, însă refuză să îmi dea banii. De asemenea, am aflat că familiei Didoiu nu le-a fost acordat creditul pe care voiau să îl ia pentru cumpărarea spaţiului comercial, iar acum nu mai vor să cumpere ceainăria. Ştiu că în toate actele apare numele soţiei lui, însă eu toate negocierile şi discuţiile le-am purtat cu secretarul Primăriei Râmnicului, Ion Didoiu. De aceea, luni am fost la primărie să îl întreb dacă îmi plăteşte chiria sau, conform contractului, îmi eliberează spaţiul. În loc să discutăm, el a sunat la 112 şi a spus că am intrat abuziv la el în birou, deşi eu m-am legitimat jos la agentul de pază şi am spus unde mă duc. Ion Didoiu vrea să-i returnez cei 20.000 de euro, cu toate că el i-a pierdut prin antecontractul de vânzare-cumpărare. Acolo spune clar: «Oricare dintre părţi are dreptul de a se dezice de contract, însă în acest caz, partea care a denunţat contractul, după caz, fie va pierde suma plătită cu titlul de avans al preţului, fie va restitui dublu celei primite». Clauza este clară şi în condiţiile în care familia Didoiu nu mai doreşte să se realizeze tranzacţia, înseamnă că a pierdut cei 20.000 de euro, bani pe care oricum atunci mi-au spus că i-au luat împrumut de la primarul Ion Gigi Matei.

Oricum, le-am făcut plângere penală pentru tulburare de posesie, pentru că refuză să părăsească spaţiul. De asemenea, am făcut plângere penală pentru şantaj, pentru că mă şantajează să le restitui avansul. Sunt foarte multe nereguli pe care le-am constatat cât au fost ei acolo. Nu au plătit curentul şi apa rece timp ce patru luni de zile, nu au avut protecţia muncii şi schema de incendii, iar orarul l-au dobândit abia în luna octombrie de la primărie, deşi ei funcţionau din luna iulie.

Vreau să vă mai spun că am făcut plângere împotriva familiei Didoiu şi pentru că mi-au dispărut foarte multe lucruri din ceainărie. Mi-a dispărut un monitor şi o unitate, dar şi multe alte lucruri şi nu îmi dă nicio explicaţie pentru ele. Oricum o să dea şi socoteală pentru faptul că angajaţii lui vindeau băuturi alcoolice minorilor.

În privinţa a ceea ce spune el că spaţiul meu face obiectul unei hotărâri judecătoreşti definitivă, vreau să spun că este o mare aberaţie. În extrasul de carte funciară, care a fost scos de la Cadastru Vâlcea în perioada când s-a semnat antecontractul de vânzare – cumpărare, se arăta foarte clar că acel spaţiu este degrevat de orice sarcină” – susţine Valentin Nicolae Pătru, patronul localului Ceainăria Veche.

„Spaţiul în care funcţionează ceainăria nu mai este în proprietatea lui Valentin Pătru”

De cealaltă parte, Ion Didoiu, secretarul Primăriei Râmnicu Vâlcea, nu se lasă mai prejos şi spune că el şi soţia sa vor face, la rândul lor, plângeri penale, pentru că Valentin Pătru voia să le vândă un spaţiu ce nu era degrevat de sarcini şi care făcea obiectul unui dosar penal greu. Mai exact, familia Didoiu susţine că Valentin Pătru a pierdut posesia imobilului ca urmare a unei hotărâri judecătoreşti.

„Sunt în mijlocul acestui scandal din momentul în care, împreună cu soţia mea, am aflat că spaţiul respectiv era supus unei evicţiuni. O instanţă penală din România, mai exact Curtea de Apel Oradea, a anulat, printr-o hotărâre definitivă şi irevocabilă, actul iniţial de vânzare – cumpărare de la societatea care l-a deţinut în patrimoniu. Din momentul acela, după ce s-a convins că este rezultanta unei activităţi infracţionale de dobândire a acestui spaţiu, omul a început să mă ameninţe, să şantajeze. Soţia mea a fost la avocat şi există un executor judecătoresc care o să pună în aplicare hotărârea judecătorească. Iar ceea ce face el acum este probabil ce a făcut de-a lungul timpului şi eu nu am ştiut. Nu am ştiut cine este şi ce face acest Valentin Pătru, dar vestea i s-a dus în Râmnicu Vâlcea despre ce îi poate capul. A făcut presiuni asupra soţiei mele să încheie acea tranzacţie, însă, din fericire, cei de la bancă ne-au spus că nu se poate face tranzacţia pentru că este supusă unui risc. Acum, acest personaj încearcă să se folosească de calitatea mea de persoană publică pentru a pune presiune asupra soţiei mele vizavi de încheierea tranzacţiei. Mi-a dat şi mie nişte mesaje pe care eu le-am dat avocatului care o să facă o plângere penală pentru ameninţare şi şantaj.

Eu nu sunt o persoană şantajabilă, nu am făcut şi nu fac nimic pe ascuns şi îmi asum întreaga responsabilitate pentru ceea ce reprezint eu şi soţia mea. Noi muncim din greu pentru ceea ce face. Ori, el dacă se comportă cu noi, care suntem nişte oameni normali, de maniera asta, care indică practic un comportament de lume interlopă, se înşeală că mă va timora. Ceea ce se întâmplă în momentul de faţă vizavi de atitudinea lui, este practic un comportament deviant, pe care el îl practică în această societate din Râmnicu Vâlcea de foarte mulţi ani şi, cred eu, că sunt multe victime ale acestui individ vizavi de activitatea lui infracţională. Chiar el se lăuda cu asta!

În ceea ce priveşte hotărârea judecătorească cu vizavi de spaţiul ceainăriei, trebuie spus că este vorba de cazul celebru de condamnare a «reginei serelor», Schutz Maria. Este cea care a privatizat SC SERE CODLEA SA şi s-a dovedit că privatizarea a fost făcută prin fraudă. Această individă a devalizat întreg patrimoniul societăţii, iar instanţa penală a dispus revenirea în patrimoniul societăţii a tuturor spaţiilor din România care au fost înstrăinate de ea, ca acţionar. Acest spaţiu în care funcţionează Ceainăria Veche este unul dintre aceste spaţii care a făcut parte din tranzacţiile de devalizare a patrimoniului SC SERE CODLEA SA. Aşadar, din punct de vedere juridic societatea este repusă în drepturi şi este proprietara spaţiului respectiv. Deci, Valentin Pătru nu mai este proprietar, conform hotărârii judecătoreşti” – ne-a declarat Ion Didoiu, secretarul Primăriei Râmnicu Vâlcea.

image_pdfVezi ca PDFimage_printPrintează articolul

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.