Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

Vâlceanca Ana Maria Ilie a câştigat Concursul Naţional de Poezie „Panait Cerna”

Lansată în data de 01 august 2016, cea de-a XLII-a ediție a Concursului Național de Poezie „Panait Cerna”, având termen limită de primire a lucrărilor data de 28 octombrie a.c., a atras nu mai puțin de 125 de participări din mai bine de jumătate din județele țării.

Juriul, format din poetul Olimpiu Vladimirov în calitate de președinte, fondatorul concursului de poezie „Panait Cerna”, precum și din poetul Sorin Roșca și scriitorul Ovidiu Dunăreanu, membri ai Uniunii Scriitorilor din România și din referentul cultural Pascal Bogdan Constantin, responsabil cu bună desfășurare a acestei manifestări culturale, în calitate de secretar, analizând integral toate înscrierile în concurs, în data de 5 noiembrie 2016, la sediul instituției culturale tulcene, a decis acordarea premiilor, conform Regulamentului Concursului, aprobat de Centrul Cultural „Jean Bart” Tulcea sub numărul 1323 din 01.08.2016, prin Managerul instituției, domnul Ionuț Paul Ștefan, astfel:

Premiul „Panait Cerna”, în valoare de 1000 de lei și publicarea creațiilor în revista literară de circulație națională „Ex Ponto”, Constanța a fost decernat concurentei Ana Maria Ilie, care, conform datelor furnizate în concurs, este în vârstă de 28 de ani, născută în Râmnicu Vâlcea, absolventă a Liceului de Artă din localitate, licențiată a Universității de Stat din Pitești, Facultatea de Litere, iar actualmente este masterand al Universității Naționale de Arte București, specializarea Istoria și Teoria Artei.

Premiul „Ars Poetica”, în valoare de 700 de lei a fost oferit concurentului Bogdan-Alexandru Petcu, din Bârsănești, Bacău. În vârstă de 21 de ani el este student al Universității „Babeș-Bolyai”, din Cluj-Napoca, Facultatea de Istorie și Filosofie, specializarea Filosofie.

Premiul „Euterpe”, în valoare de 700 de lei a fost acordat concurentei Gina-Emanuela Cojocariu, din Botoșani, în vârstă de 43 de ani, absolventă a Universității „Al. I. Cuza”, Iași, Facultatea de Litere. Cele două mențiuni cu premii ale concursului au fost acordate astfel: Mențiunea I, în valoare de 400 de lei, a fost decernată concurentei Olimpia Popă, din Tulcea, în vârstă de 60 de ani, absolventă a Universității „Al. I. Cuza”, din Iași, Facultatea de Filologie, specializarea română-engleză, iar Mențiunea a II-a, în valoare de 300 de lei a fost oferită concurentei Elena Gabriela Crângașu, în vârstă de 17 ani, din Medgidia, Constanța, elevă a Liceului Teoretic „Nicolae Bălcescu”, din localitate.

Juriul a decis și acordarea a două mențiuni onorifice, fără remunerație bănească, pentru creațiile prezentate de concurenții Aurelia Petrea, din Republica Moldova, precum și Aurel Lăzăroiu, din Constanța.