Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

Săptămâna vâlceanăpe scurt

” ex-premierul Victor Ciorbea, aflat în trecere spre sudul țării, a consimțit invitația țărănistului Victor Dumitrescu și a fratelui său Aristin și a înnoptat în Hotelul MARIA, din cartierul 1 Mai ” fostul prezidențiabil – preot Aurel Rădulescu, s-a întors din nou „acasă”. După insuccesul notabil de la președinție, el tot s-a ales cu ceva, cu notorietate: pe cartea sa de vizităscrie „Jurist Dr. Aurel Rădulescu – avocat ” Ion Nicolae, liberalul vâlcean natural bronzat, se pregătește de alegeri. Cică pseudopoliticianul și-a pus în cap (în care existămari dubii că ar fi și creier) săcandideze la funcția de președinte al organizației municipale a PNL-ului ” într-o țară săracă , cu salariu minim de 100 euro, șmecherii de la putere își umflăbuzunarele, ocupând 2-5 funcții simultan, plătite de Stat, implicit din buzunarul contribuabilului cu salariu de batjocoră. Nu știm de ce mass-media nu inițiazăcampanii împotriva acestor hoții, acoperite de legi, făcute tot de aceleași jigodii?

 

” Într-un deplin anonimat, săptămâna trecutăs-a aflat în Rm. Vâlcea, fostul premier Victor Ciorbea. Acesta, fiind în trecere spre sudul țării, a consimțit invitația țărănistului Victor Dumitrescu și a fratelui său Aristin și a înnoptat în Hotelul MARIA, din cartierul 1 Mai. După cum se știe, acesta va candida la șefia PNÎCD, depunând o mențiune prin care sperăsăatragăsufragiile electorilor aflați la viitorul congres al acestui partid. Sursele noastre din capitalădau ca sigurăvictoria altui țărănist candidat, Marian Miluț, fostul candidat al Acțiunii Populare la Președinția României. Știm sigur că delegații organizației județene a PNÎCD Vâlcea (în număr de 10) vor vota cu Victor Ciorbea, dar șansele lui de succes sunt minime, cu toate că în turneul său electoral național se prezintăcu un nou look.

” Râmnicul rămâne o oazăa fericirii și, După cum ne spunea un concetățean de-al nostru aflat în străinătate, cine bea apă din fântânile lui, nu-l mai uităniciodatăși-i cautăliniștea și frumosul ori de câte ori are sufletul greu și somnul zbuciumat. Fostul prezidențiabil – preot Aurel Rădulescu, s-a întors din nou „acasă”. După insuccesul notabil de la Președinte, el tot s-a ales cu ceva, cu notorietate. De altfel, asta a și vrut. După ce s-a plimbat prin lume cu pozele și filmele candidaturii, și-a adus aminte și de Râmnic și înapoi s-a întors. Dar, de data asta are și un motiv profesional. Pe cartea sa de vizităscrie „Jurist Dr. Aurel Rădulescu – avocat”. Da, ați citit bine. Prea Cucernicul a ajuns avocat și și-a deschis un cabinet prin buricul târgului. În justificarea noului său job, glumețul Rădulescu, ne-a spus: „Gata, m-am săturat sătot fiu popa prostu’. Sătot scot bani din buzunar și sădau la toți. De acum, iau și bag în buzunare”. Oare la ce se refereau comicii noștri când se gratulau cu sintagma: „ai mânăde popă”. Era mânăde luat sau de dat?

” Ion Nicolae, liberalul vâlcean natural bronzat, se pregătește de alegeri. Cică pseudopoliticianul și-a pus în cap (în care existămari dubii că ar fi și creier) săcandideze la funcția de președinte al organizației municipale a PNL-ului. Și e dispus săfacă orice ca săcâștige. De când a auzit că îl va avea contracandidat pe tânărul Bogdan Pistol îi vine, de ciudă, să-și dea foc la mustață. Parcă a înnebunit. Se plimbăca un leu în cușcă , gândind intens (am cam exagerat !!!) la un plan de sabotare al, de acum, declaratului său adversar. Bagăintrigi pe unde poate, denigrând imaginea tânărului în speranța că s-o găsi cineva să-l creadă. Gura lumii spune că Dențe vrea sămai facă un rând de că ni, poate și ceva pungi pe care săle împartă, la locuitorii din zona Morilor, pe care-i prețuiește și apreciazămai ceva ca pe cei din Colonia Nuci.

” Români, pregătiți-văde o surprizăde proporții. În curând Nicolaescu – ministrul liberal, va zbura. S-a pus de un nou guvern în care PD-ul și PLD-ul, prin grija părintească a lui Băsescu vor numi ca ministru al Sănătății o pasăre care se foiește deja din răsputeri: CINTEZĂ. Poate vămai amintiți de el pe când era ministru al aceleiași sănătăți și a cântat tot timpul fals. Halal săle fie. Chiar nu are țara asta un ministru ca lumea?

” Într-o țară săracă , cu salariu minim de 100 euro, șmecherii de la putere își umflăbuzunarele, ocupând 2-5 funcții simultan, plătite de Stat, implicit din buzunarul contribuabilului cu salariu de batjocoră. Nu știm de ce mass-media nu inițiazăcampanii împotriva acestor hoții, acoperite de legi, făcute tot de aceleași jigodii? Cum ne ajutăUE săscă păm de astfel de hoți? Nu știm câți bani a luat Ion Nicolae, prin simple participări la ședințele CA de la ACVARIM, deoarece nu e prost cine primește sau se auto-numește, ci aceia care îi plătesc. Grav este îl includerea în categoria beneficiarilor de asemenea drepturi a unui consilier local, pentru care participarea la ședința AGA ar trebui săconstituie „sarcina de serviciu”. Acvarim-ul este una din societățile comerciale aflate în subordinea Primăriei Râmnicului și acesta este specificul activității lui și ca atare, trebuie săfacă munca voluntară. (în numărul viitor vom prezenta o amplăanchetăce va avea drept subiect „Mafia PNL-istă- îmbogățirea fărăjustăcauză”). Într-o țară în care salariul mediu este de cca. 10 milioane lei (1000 RON) iar pensia medie doar vreo 3 milioane (300 RON) săle oferi demnitarilor sau consilierilor locali și județeni găleți burdușite cu bani din bugetul național este o adevăratăbătaie de joc, o sfidare nesimțită, o insultăadusăunui popor necă jit.

” În România sunt 4,5 milioane de persoane cu job, 4,5 de milioane de pensionari, restul copii de grădiniță+ elevi + studenți + 2 milioane în exterior + persoane care nu lucreazăși nu sunt înregistrate nică ieri pentru că nu fac nimic + persoane cu ajutor social. Pe vremea lui Ceaușescu lucrau 9 milioane de oameni. Din diferența de 4,5 milioane, 2 milioane sunt în exterior și rămân 2,5 milioane în țară . Șomajul anunțat este de 7%, adică 315.000 oameni. Iar 2,2 milioane o freacă la rece. Sunt foarte mulți! Cât privește șomajul, cifrele prezentate nu sunt cele reale. Probabil se referănumai la persoanele înregistrate la plata indemnizației de șomaj deși, personal, n-am mai întâlnit pe nimeni în situația de șomer cu indemnizație de șomaj. Ceilalți, în că utare de job, sunt pe dinafară. Ia puneți-i și pe ăștia la socotealăsăvedeți câți muritori de foame sunt acum în România!

” Pataliputra