Acasă Arhiva Saptamana prevenirii criminalitatii

Saptamana prevenirii criminalitatii

       Munca polițiștilor  din țară și a celor din județul nostru este din ce în ce mai grea. Zilnic, polițiștii au de-a face cu infractori din cei mai periculoși care  vor doar să obțină bani sau alte foloase prin că i ilicite. Despre Vâlcea s-ar putea spune că este un județ liniștit și pentru ca județul nostru să rămână așa este nevoie nu numai de prinderea și pedepsirea infractorilor ci și de prevenirea vâlcenilor în ceea ce privește modul în care acționează și felul în care aceștia s-ar putea feri să fie victime.

Și pentru că numărul infracțiunilor este în creștere atât în țară cât și în județul Vâlcea săptămâna 12-17 septembrie a.c. a fost declarată „Săptămâna prevenirii criminalității”. În această perioadă , polițiștii vâlceni vor desfășura mai multe activități care urmăresc informarea vâlcenilor cu privire la infracțiuni și persoanele care le comit. În fiecare zi din această săptămână polițiștii au un program bine stabilit astfel: marți, 12 septembrie a.c., polițiștii de proximitate au mers în târgurile din Râureni și Goranu  precum și în zona centrală a municipiului Râmnicu Vâlcea, unde au împărțit pliante despre activitatea pe care o desfășoară trecă torilor. 

       Cu această ocazie, polițiștii de proximitate i-au îndrumat pe cetățeni că tre instituțiile competente să le rezolve problemele. O altă zi importantă în prevenirea criminalității a fost ziua de 13 septembrie a.c. când cei de la Centrul Antidrog Vâlcea au purtat discuții cu copii de la Centrul de Plasament nr. 5 din municipiu. Polițiștii au ales ca grup țintă copii de la acest centru de plasament deoarece, în general,  acești copii sunt atrași în diferite anturaje care le pot influența modul de a se comporta. Copiilor de la acest centru le-au fost prezentate  efectele dăunătoare ale drogurilor precum și modul în care trebuie să reacționeze atunci când cineva le oferă un drog. De asemenea, ei au avut ocazia să vizioneze un scurt metraj în care li s-au prezentat efectele drogurilor asupra unor tineri consumatori de halucinogene.  În zilele următoare ale săptămânii, polițiștii îi vor preveni pe vâlceni despre tâlhării și furturi, precum și despre violența în familie. Vineri, 15 septembrie a.c., este ziua care marchează începutul anului școlar și ziua dedicată prevenirii tâlhăriilor. În această zi reprezentanți ai poliției vor merge la fiecare liceu din oraș și le vor povesti elevilor modul în care trebuie să reacționeze în momentul în care cineva îi atacă cu intenția de a-i tâlhări. De asemenea, polițiștii vor merge la Școala Generală Take Ionescu și le vor arăta elevilor de clasa a opta câteva metode de autoapărare. Apoi, sâmbătă, 16 septembrie a.c., și duminică , 17 septembrie a.c., aceștia îi vor preveni pe vâlceni în ceea ce privește furturile și violența în familie.

                                                                                               Cristina PÎRVU 

image_pdfVezi ca PDFimage_printPrintează articolul

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.