Acasă Arhiva Dincolo de îngeri și draci e politica

Dincolo de îngeri și draci e politica

Nu existăconferințăde presăîn care deputatul PNL, Emilian Frâncu, sănu catalogheze publicația VOCEA VÂLCII drept o „gazetăde perete”. Supărarea profundăa politrucului cu veleități liberale vine pe fondul faptului că nu se simte, așa cum prea mult îi place, ridicat în slăvi de redactorii noștri. Cei care ne citesc de mai mulți ani, știu foarte bine că nu suntem părtinitori, însă , nici nu putem proslăvi un parlamentar, care s-a dovedit de atâtea ori a fi profet mincinos, sau, și mai grav, fariseu. De mult măîntreb care este motivul real pentru care ne urăște atât de mult liberalul. Numai el știe. Dar, asta conteazămai puțin. Oricare ar fi situația, știe foarte bine că atâta timp cât se va afla în prim-planul vieții politice vâlcene îl vom taxa, mereu, pentru demagogia sa, și vom încerca, dacă mai este posibil, să-i deschidem calea că tre sufletele oamenilor. Deocamdată, se aflăpe un drum ocolitor care îl poate duce spre pierzanie politică . A început sănască multăurăîn rândul alegătorilor. 

Despre altceva aș vrea, însă , săscriu acum. Deși, VOCEA VÂLCII a mai scris și cu alte ocazii, despre numirea (nemeritatăspun mulți!) în funcția de ministru secretar de stat a Svetlanei Preoteasa au mai rămas câteva lucruri nespune. De curând, același Frâncu spunea jurnaliștilor că ar trebui declanșatăo adevăratăbucurie în masăpe motiv, că într-o astfel de poziție, „cheie”, cum îi place șefului liberal săspunăa fost numităo vâlceancă . Puțini sunt cei care știu cine este această doamnă, însă , cu toții cunosc faptul că a fost numitănumai, și subliniez cuvântul, pe criterii politice. Nu vreau săfiu greșit înțeleasă. Nu am nimic cu Svetlana Preoteasa. E o femeie cu mult bun simț și suflet bun. Dar asta nu ajunge în funcția de care pomeneam. Trebuie altceva.

România, pentru a ieși din criza în care se zvârcolește, în mai toate domeniile importante, are imperativ nevoie de specialiști, de oameni cu pregătire bunăși caracter de fier. Știe și Frâncu asta. Cu toate că îi este mai mult decât antipatică această femeie, boss-ul penelist face eforturi susținute săconvingăcă Svetlana Preoteasa este exact omul potrivit la locul potrivit. până acum o critica pe unde apuca, încercând să-i submineze, pe cât posibil, personalitatea în ochii celorlalți. N-avea mereu dreptate. însă , cu siguranță, are dreptate în privința unui lucru: liberala a ajuns acolo, printr-un concurs de împrejurări care i-a fost foarte favorabil, deși calitățile profesionale nu o recomandă. Mai simplu, a cunoscut pe cine trebuia săcunoască . Le-a intrat în grații și, iată, rețea garantatăa succesului a fost gata.

Nu e deloc o utopie, deocamdată, săspui că în România se ajunge „sus” cu multe, multe „pile”, iar politicul este o rampăde lansare pentru unii dintre cei care nu ar putea promova, în carieră, pe scarăierarhică altfel. Frâncu spunea că un alt motiv de bucurie ar trebui săfie acela că Preoteasa va ajuta, din poziția în care a fost plantată, învățământul vâlcean. Poate da, poate nu. Depinde foarte mult de interesele cui le va servi acolo unde a ajuns. Nu sunt puține. Dacă va „ajuta” județul Vâlcea la fel de mult cum a făcut-o Emilian Frâncu, atunci ne-am convins. Adică deloc, sau aproape deloc. Tipic liberal.

Numirea Svetlanei Preoteasa în postul de secretar de stat în cadrul Ministerului și Cercetării a venit ca un șoc pentru opinia publică și întreaga mass-media vâlceană. Majoritatea jurnaliștilor au semnalat cam aceleași lucruri ca și noi, vizavi de postul pe care, printr-o ironie a sorții, liberala îl ocupă. Frâncu a părut tare supărat. A trimis chiar și un drept la repică la o publicație localăprin care, cerea răspicat, editorilor, sănu care cumva sămai scrie ceva împotriva colegei sale de partid. De parcă -i pasă. Oricum nu o suportă. Îi place, însă , săparăaltfel decât este, făcând pe bunul samaritean. Revenind la definiția pe care a găsit-o Frâncu ziarului nostru, mai e ceva de zis Mai bine spus, de întrebat. De ce dom’le Frâncu, atunci când apar articole critice la adresa dumneavoastrăîn ziarul nostru, tot ce ați învățat săspuneți este că suntem „gazetăde perete” și nu ne demonstrați că ne înșelăm? Prin fapte, nu prin vorbe. E prea simplu așa. Și de ce atunci când am scris de Svetlana Preoteasa că ocupăun post nemeritat nici nu ați cârtit? Știați că aveam dreptate, nu-i așa? 

 

image_pdfVezi ca PDFimage_printPrintează articolul

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.