Acasă Arhiva 2 Maimuțăreli de politician

Maimuțăreli de politician

 Emilian Frâncu minte cu dezinvoltură

PERFIDIE. Nimic nu intrigămai mult în manifestarea publică a acestui parlamentar decât furia și răutatea cu care aruncă înspre jurnaliști, colegi de partid sau conducă tori de județ cu săgeți cu vârf otrăvit, țintindu-le inima. însă , în spatele acestei siguranțe de sine afișatăcu obstinație, tocmai pentru a-și ascunde lașitatea, se dezvăluie o personalitate obtuză, refractarăla nou, de un egoism și cinism feroce. Senatorul liberal a obișnuit, deja, jurnaliștii vâlceni cu dedublările sale de personalitate, care i-au erodat coloana vertebrală, dar și cu dezinvoltura cu care încearcă săse detașeze de declarațiile deplasate pe care le face.

Emilian Frâncu este unul dintre cei mai ipocriți politicieni din câți existăpe scena politică autohtonă. Ușurința cu care își minte, în Față , partenerul de dialog că este un individ inventat odatăcu onestitatea și bunul-simț, principiile moralității și ale dreptății, este de-a dreptul buimăcitoare pentru cel care ajunge săvadădincolo de masca falsității pe care senatorul o poartă, mai mereu, lipităde fizionomie.

Nimic nu intrigămai mult în manifestarea publică a acestui parlamentar decât furia și răutatea cu care aruncă înspre jurnaliști, colegi de partid, sau conducă tori de județ cu săgeți cu vârf otrăvit, țintindu-le inima. însă , în spatele acestei siguranțe de sine afișatăcu obstinație, tocmai pentru a-și ascunde lașitatea, se dezvăluie o personalitate obtuză, refractarăla nou, de-un egoism și cinism feroce.

Senatorul liberal a obișnuit, deja, jurnaliștii vâlceni cu dedublările sale de personalitate, care i-au erodat coloana vertebrală, dar și cu dezinvoltura cu care încearcă săse detașeze de declarațiile deplasate pe care le face. S-a întâmplat ca, realizând, în momentele sale de limpezime sufletească , că vorbește mult și, de cele mai multe ori, în plus, Frâncu sănu mai recunoască că a spus unele lucruri, deși înregistrările video și audio i-au demonstrat contrariul. Paradoxal, și pe acelea le neagă

Bășicat de oftică

Și pentru că am vorbit de perfidia senatorului liberal, trebuie săaducem și exemple concrete în acest sens. După cum bine știți, Emilina Frâncu, bolnav de oftică ca întotdeauna, a trimis o adresăcă tre CNA (Consiliul Național al Audiovizualului), în care cerea ca ziaristul Gheorghe Smeoreanu săprimească sancțiune pentru că l-a criticat „în termeni duri”, se plângea el, într-una dintre emisiunile pe care le modereazăla Televiziunea ETALON. Of, câtăsensibilitate! Mai apoi, pentru a clarifica acest aspect, era și firesc săse întâmple așa, ziaristul Smeoreanu l-a invitat în emisiunea sa pentru a purta a discuție bărbătească și inteligentăvizavi de tulburarea metafizică ce nu-i mai dăpace politicianului. Am urmărit cu atenție emisiunea, în care Frâncu a fost cuprins, din nou, de acel ceva, ca o că ldurăinterioarăce furnică și pișcă , După cum se confesa odată, îl ia de la picioare și i se duce direct la cap, înnegurându-i mintea. Vorbea gesticulând încercând din răsputeri să-și ascundăcomplexele pe care le are în fața unui interlocutor cu personalitate puternică și lipsit de inhibiții, pe un ton ridicat certându-l pe moderator că și-a „permis” să-l întrebe de ce a sesizat CNA-ul.

Ba, mai mult, Emilian Frâncu și-a dat cuvântul său de senator și de mare personalitate politică , vorba lui Vanghelie, „care este”, că el nu a făcut așa ceva și că în Săptămâna Mare – emisiunea a fost difuzatăîn aceea perioadă – el, „El Senatore”, „El Capo di tutii liberali” nu poate face rău. Nu a făcut-o în Săptămâna Mare, ci După Uitând că și-a dat cuvântul, Frâncu a făcut o sesizare că tre CNA în care înfiera cu mânie proletarălibertatea de exprimare și dreptul la păreri personale ale unui om de presă .

Lui Frâncu i-a murit cuvântul de onoare

Iatăun articol apărut în ziarul lui Gheorghe Smeoreau, „Criterii Politice”, edificator din punctul nostru de vedere. ” După cum am mai anunțat, atât noi cât și „Vocea Vâlcii”, senatorul Emilian Frâncu a făcut o plângere la Consiliul Național al Audiovizualului cerând ca postul de televiziune Etalon săfie sancționat pentru afirmațiile făcute de Gheorghe Smeoreanu la emisiunea „Criterii politice” la adresa sa. Fiind ulterior invitat la emisiune, Frâncu a afirmat că își retrage plângerea, socotind că i s-a acordat dreptul la replică . Mai mult, a lăsat un mesaj pe mesageria vocalăa lui G.S. în care îi ureazăPaște fericit și îl anunțăcă a depus solicitarea de renunțare la plângere. Numai că senatorul Frâncu nu pare a-și păstra prea multăvreme aceeași stare de spirit (vorbeam noi despre instabilitate) așa încât cererea sa de sancționare a fost analizatăde CNA, fiind prezentăpe ordinea de zi a ședinței de joi. Văzând emisiunea, comisia a votat cu 7-1 pentru ideea că emisiunea a fost corecta, bazatăpe spirit deontologic, iar editorul și realizatorul nu trebuie sancționați. Așa a mai pierdut Frâncu încă o bătălie în drumul său spre pierderea războiului. „Recunosc că am bătut măr un senator, de mult îmi doream asta” – a comentat Smeoreanu”. Și pentru a-și demonstra, din nou, parșivenia, „a afirmat că își va retrage plângerea. Și iatăcum a retras-o. A redactat o nouăscrisoare că tre CNA, în care a încercat sădemonstreze, pe puncte și cu citate din emisiune, că postul de televiziune și realizatorul emisiunii trebuie sancționați. În final, a adăugat că fiind Săptămâna Mare, considerăcă , totuși, nu e bine săfacă rău și, ca atare, își retrage plângerea”, se mai aratăîn același ziar. Nea Frâncu, o întrebare avem și noi. Cum rămâne cu acel cuvânt de onoare? De parcă ați avea

 

image_pdfVezi ca PDFimage_printPrintează articolul

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.