Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

„ANUL 2008 VA FI ANUL SCHIMBĂRII”

” Deputatul PSD, Aurel Vlădoiu, afirmă

” „lumea s-a săturat de certurile interminabile dintre cele două palate, care nu s-au ocupat de problemele românilor. Oamenii îi vor taxa și cred că va fi un vot pentru un partid de stânga. Dumnezeu când a creat omul i-a pus inima în partea stângă, iar singurul partid din România de stânga, care se gândește la cei mulți, este Partidul Social Democrat. Partidul nostru va fi la guvernare, iar eu voi fi deputat la Putere în colegiul uninominal” – afirmăparlamentarul vâlcean

Rep.: Domnule Vlădoiu, ne aflăm în plină campanie electorală, ce perspective credeți că are partidul pe care în reprezentanți în această campanie? Câștigați sau nu președinția CJ?

Aurel Vlădoiu: Avem două obiective foarte clare pe care le-am stabilit, în urmăcu două luni, în cadrul Biroului Permanent Județean și pe care le-am transmis și conducerii centrale a partidului. Acestea sunt câștigarea președenției Consiliului Județean (CJ) Vâlcea și câștigarea a 40 de primării. Din studiile pe care le-am făcut până acum și din discuțiile cu oamenii a reieșit că avem șanse foarte mari săcâștigă m postul de președinte al CJ Vâlcea, prin persoana domnului președinte Ion Cîlea. Eu, la toate întrunirile la care am participat, l-am prezentat foarte scurt și foarte convingător. Le-am spus oamenilor că trebuie săvotăm competența, perseverența și performanța domnului Cîlea. Dacă îi facem un inventar al activității pe unde a trecut, toate unitățile au fost performante. Mergând pe această linie, sunt convins că vom câștiga președinția Consiliului Județean. Ion Cîlea este o persoanăcunoscutăîn județ. Am fost în foarte multe târguri, bâlciuri cum ar fi Băbeni, Ionești, Orlești și au fost foarte puțini oameni care nu îl cunoșteau pe domnul Cîlea. Cred că este un atu în plus pentru Partidul Social Democrat. Al doilea criteriu de performanțăpentru noi este câștigarea a 40 de primării, din care cel puțin 15 săfie câștigate din primul tur de scrutin. Pentru aceste rezultate propuse de noi am gândit o strategie concretă. Pe lângă acțiunile cunoscute deja, am luat hotărârea ca primarul sau candidatul la primărie sătreacă pe la toate familiile din localitate și săstea de vorbăcu oamenii. Vrem o campanie curată, elegantăși de aceea până acum am mers numai pe programe și oferte, evitând atacurile. Dacă unele partide cu care ne confruntă m încearcă săvinăcu atacuri sub centură, pot săvăspun că vom reacționa cu toată vehemența și cu toată forța pentru a da un răspuns pe măsurăcelor care încearcă săne atace.

Rep.: Și totuși, prin anumite localități vâlcene au început deja sădisparăbannerele, iar afișele sunt rupte noapte de noapte. S-a confruntat PSD Vâlcea cu astfel de probleme și în ce localități?

A.V.: Chiar acum am vorbit cu președintele organizației noastre de la Băbeni care îmi spunea că searăde searăse rup afișele și s-a mers până a se face plângere la poliție. De asemenea, spre surprinderea mea s-au furat bannere de la Stroești, o comunăavem un primar de excepție care a făcut lucruri formidabile în această comunitate locală. Nu înțeleg de ce se practică astfel de metode josnice. Dacă vor sădemonstreze că sunt mai buni, săo facă atunci când stau de vorbăcu oamenii, convingându-i că sunt mai buni.

Rep.: Cum explicați faptul că în zona de nord a județului, electoratul înclinăspre dreapta politică , pe când în sud au loc manifestări pregnant social-democrate?

A.V.: Omenii din zona de nord a județului nu au avut niciodatăvreo legăturăcu sistemul socialist și nu au fost colectivizați. Ei tot timpul au fost stăpâni pe proprietatea lor și pe animalele lor și de aceea în zona de nord se manifestăo dorințăde libertate și de a vota un partid de dreapta. însă , nu a fost întotdeauna așa. Asta pentru că la Perișani, Racovița și Titești am avut social – democrați. În ultima perioadă , Consiliul Județean și-a îndreptat fața spre această zonă. Cristi Buican fiind din Perișani a pompat foarte mulți bani spre această zonă. Și pe vremea guvernării social-democrate și noi am orientat câteva fonduri acolo. De exemplu, la Boișoara și Perișani canalizarea de apăs-a făcut pe vremea cât eram eu prefect. însă , așa cum spuneam mai devreme, în ultima perioadă Cristi Buican a pompat mulți bani acolo. Totuși, eu am speranța că și noi vom lua doi primari în zona de nord a județului, la Câineni și la Titești.

Rep.: Cum apreciați prezența soției liderului liberal Emilian Frâncu în acționariatul unei firme de construcții vâlcene, care a câștigat toate licitațiile pe bani publici din județul Vâlcea?

A.V.: Problema nu o cunosc, este prima datăcând aud așa ceva. Dacă este adevărat vreau săspun că nu este normal. Îmi aduc aminte că la un moment dat, unii lideri ai PNL spuneau că nu trebuie săamestecă m munca politică cu afacerile. Dacă te-ai decis săte dedici muncii politice, păi te ocupi numai de asta și lași afacerile pe mâna altora. Nu e corect. Oricât ai spune că nu ești implicat, dacă ești liderul unui partid normal că toate contractele merg în acea zonă. În primul rând nu se dau șanse egale tuturor participanților la licitație și nu mi se pare cinstit.

Rep.: Încercați săstabiliți un pronostic în alegerile pentru primăria Râmnicului, ce procent credeți că va obține candidatul PSD, Ion Matei și câți consilieri se vor scoate?

A.V.: În municipiu Rm. Vâlcea noi sperăm săavem un procent de cel puțin 26-27% din numărul de voturi. Eu nu cred că se vor prezenta la vot mai mult de jumătate din votanți, pentru că niciodatănu a depășit acest procent. Părerea mea este că Mircea Gutău nu va ieși primar din primul tur de scrutin, va lua sub 50%. Gigi Matei cred că va lua 26-27%, iar Pistol între 10% și 15%, iar Bușe poate lua cam 5%. În orașele mari, un atu foarte important este forța partidului. Partidul dacă știe să-și mobilizeze electoratul și săscoatăla vot cel puțin membri de partid și militanții, atunci vor avea un scor bun. Eu am spus-o de mai multe ori că acest vot pentru primar este ca o nuntă. Când îmi fac lista scriu cine măvotează, de la soție și copii, până la verișori și cumnați. Dacă nu înțelegem că așa se face treabă, înseamnă că nu avem ce că uta în politică . Asta înseamnă săfaci muncă de partid.

Rep.: Cu siguranțăveți fi deputat După alegerile din toamna acestui an. Veți fi deputat la Putere sau în opoziție?

A.V.: Eu cred că 2008 va fi anul schimbării. Nu mai este mult și se dăstart-ul schimbării. Lumea s-a săturat de certurile interminabile dintre cele două palate, care nu s-au ocupat de problemele românilor. Oamenii îi vor taxa și cred că va fi un vot pentru un partid de stânga. Dumnezeu când a creat omul i-a pus inima în partea stângă, iar singurul partid din România de stânga, care se gândește la cei mulți, este Partidul Social Democrat. Partidul nostru va fi la guvernare, iar eu voi fi deputat la Putere în colegiul uninominal.

Claudia Stanciu