Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

VIDEO: Circ pentru schimbarea lui Gigi Matei din fruntea Primăriei Râmnicului

Şedinţă cu scandal ieftin, aşa cum ne-au obişnuit în acest mandat consilierii locali ai Consiliului Local Municipal Râmnicu Vâlcea. Liberalii au venit cu capsa pusă şi imediat după ce a cântat Imnul Naţional au început circul. Motivul a fost acela că îşi doresc cu ardoare schimbarea din funcţie a primarului interimar al Râmnicului, Ion Gigi Matei, iar proiectul de hotărâre propus iniţial era atât de ilegal încât nici măcar secretarul judeţului nu l-a luat în seamă.

Astfel că, în această dimineaţă de joi, 28 mai 2015, peneliştii şi-au retras iniţiativa şi au depus alte trei proiecte de hotărâri, unul dintre ele fiind dedicat retragerii atribuţiilor de primar viceprimarului PSD Ion Gigi Matei. Acesta a fost de fapt motivul scandalului, pentru că liberalii lui Buican au cerut imperativ ca proiectele lor să fie puse pe ordinea de zi, în ciuda faptului că secretarul municipiului, Ion Didoiu, le-a explicat că nu întrunesc condiţiile legale, neavând rapoarte de specialitate şi aviz de legalitate.

Cu un Grig Crăciunescu dezlănţuit şi în prag de isterie, peneliştii s-au ţigănit şi au votat schimbarea preşedintelui de şedinţă, Ion Gherghinaru (PSD), învinovăţindu-l pe acesta că nu vrea să pună rapoartele de hotărâre pe ordinea de zi şi să le supună la vot. În momentul în care Gherghinaru a fost schimbat, primarul interimar Gigi Matei s-a ridicat de pe scaun, a anunţat că îşi retrage ordinea de zi, fiind iniţiatorul şedinţei CL, şi suspendă şedinţa.

Sigur, a urmat un alt moment de panică, pentru că aleşii PNL nu înţelegeau pur şi simplu că nu se mai poate continua o şedinţă în condiţiile în care ea a fost suspendată de iniţiator. Aşa că, lui Didoiu i-a luat ceva timp să-i convingă să renunţe şi să-şi convoace singuri o şedinţă extraordinară. Ceea au şi făcut peneliştii, ei convocând o şedinţă extraordinară a CL în care, în mod singur, îi vor retrage atribuţiile de primar viceprimarului Gigi Matei. Rămâne de văzut însă dacă şi această iniţiativă a lor e legală, secretarul mărturisindu-ne că o va analiza şi o va trimite către Prefectura Vâlcea, cu posibilitatea de a fi atacată în contencios.