Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!
foto arhiva Vocea Valcii

MĂDĂLIN VOICU nu are nevoie de Bonn! El este fiul satului la Bărbăteşti

foto arhiva Vocea ValciiPrimarul Constantin Banacu regretă că deputatul Mădălin Voicu nu a fost agreat pentru a ocupa funcţia de consul al României la Bonn, deşi guvernul îl numise pe acesta, printr-o hotărâre de guvern din data de 22 iulie a.c.

Edilul din Bărbăteşti spune că s-a împrietenit cu deputatul social-democrat de când s-a căsătorit cu Carmen, care este originară din satul Negruleşti. Mădălin Voicu s-a dovedit a fi un sprijin de nădejde pentru primar, care a acceptat să-l ajute de fiecare dată când a avut nevoie să bată drumurile ministerelor pentru a obţine autorizaţii şi avize pentru investiţiile din comună.

De aceea, când a aflat că Mădălin Voicu a renunţat la funcţie săptămâna trecută deşi anunţase că intenţionează să preia postul în data de 15 septembrie, după Festivalul George Enescu, primarul Banacu s-a întristat. „Chiar merita să ajungă la Bonn. Nu pot să-mi dau seama ce s-a întâmplat. Oricum, noi îl aşteptăm cu drag la Bărbăteşti. L-am asimilat deja ca un fiu al comunei”, ne-a declarat Constantin Banacu.

Nu a primit avizele

Povestea numirii lui Mădălin Voicu la Bonn de către premierul interimar Gabriel Oprea şi apoi revocarea de către guvernul Ponta este mult mai complexă. Jurnalistul Robert Turcescu, care, în ultima perioadă, este cu un pas înaintea „Breaking News-urilor”, a anunţat pe pagina sa de socializare scandalul care urma să aibă loc prin nenomilizarea lui Voicu ca şi consul la Bonn.

”Eu ştiu un ţigan, Medeline, care n-a primit certificat ORNISS şi aviz de securitate şi d’aia n-a mai plecat consul, praleo! Şi zic gurile rele că era şi laş, şi trădător.

Nu, n-au fost nemţii. „Ai noştri” i-au zis pas lui Medelin. Când au văzut ce e în spatele biografiei oficiale au înţeles că riscurile sunt prea mari pentru a fi asumate. Până şi Ponta, care a cerut explicaţii, s-a convins. De-aia, nici la TVR n-o să ajungă. Rămâne cu festivalul de la Mamaia şi cu Capatos.

‘Surse: zice-se că prin HG s-a anulat numirea lui Mădălin la Bonn. L-a numit Oprea şi l-a deznumit Ponta. Dacă se confirmă, e tare! Hai, Medeline, e cazul să calci în interesul naţional. Adică să intri în UNPR, la ce te-ai gândit?”, a scris Robert Turcescu.

Mădălin Voicu reacţionează

„O să fac o conferinţă de presă la un moment dat. Nu pentru că aş avea eu nevoie să explic, ci ca să evităm minciunile. Am auzit mai nou că nu m-ar fi vrut Germania. Vă daţi seama până unde s-a ajuns? Adevărul adevărat este că eu nu fac parte din sistem. Eu sunt un om de cultură, am încercat să îmi fac treburile acolo am lucrat, dar cu Germania care să se opună venirii mele acolo… Eu m-am retras, am renunţat.”

„Pe mine nu m-a dovedit Securitatea lui Ceauşescu şi mă dovedesc organele de azi? Eu nu sunt aliniat niciunei forme speciale, ca să nu zic secretă. Nu pot să fiu înrolat, racolat, învăţat ce şi cum să fac. Guvernul m-a numit, onorabil şi onorant pentru mine, după care au început verificările. Acolo s-a oprit.”