Acasă Actualitate VIDEO. Șoferul filmat cu un bebeluș la volan în timp ce conducea...

VIDEO. Șoferul filmat cu un bebeluș la volan în timp ce conducea a fost sancționat și s-a ales cu dosar penal

Imagini incredibile au fost surprinse pe DN7, în localitatea Brezoi, județul Vâlcea. Un bărbat a fost filmat de concubina lui în timp ce își lasă bebelușul, de doar câteva luni, să conducă mașina.

Cuplul ascultă muzică de petrecere foarte tare și se mândresc cu ce fac. Mai mult, aceștia au postat imaginile pe rețelele de socializare, după care le-au șters.

În imagini se vede cum volanul este controlat doar de brațele micuțului, pentru că șoferul este preocupat să îl țină în picioare în poala lui. Aceștia circulau cu peste 90 de kilometri la oră pe un drum național și oricând puteau produce o tragedie de proporții.

„Având în vedere apariția în spațiul public a unui videoclip, în care apare un barbat, în timp ce conduce un autoturism, pe DN 7, în localitatea Brezoi, județul Vâlcea, ținând în brațe un copil, Compartimentul de Relații Publice din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Vâlcea este abilitat să comunice următoarele:

În urma verificărilor efectuate cu operativitate, bărbatul în cauză a fost identificat, fiind sancționat contravențional, cu 580 de lei și 3 puncte penalizare, pentru nerespectarea prevederilor art. 36 alin. 1 ind.2 (transportul copiilor fără a fi fixați în dispozitive omologate) și art. 100 alin. 1 pct.10 (pentru alte preocupări în timpul mersului de natura a distrage atenția), conform O.U.G. 195/2002.

În continuare, au fost informați reprezentații D.G.A.S.P.C. Vâlcea în vederea dispunerii măsurilor legale care se impun.

Polițiștii s-au sesizat din oficiu, întocmind și un dosar penal pentru săvârșirea infracțiunii de rele tratamente aplicate minorului, în care se efectuează cercetări sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Brezoi.

Polițiștii vă roagă să nu puneți în pericol viața copiilor dumneavoastră! Neglijențele pot conduce la tragedii! Polițiștii cunosc acest lucru, fiind de multe ori primii la fața locului când inevitabilul s-a produs” ne transmit reprezentanții IPJ Vâlcea.

image_pdfVezi ca PDFimage_printPrintează articolul

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.