Acasă Actualitate “Specialist liberal” de nota 2,85! Bogdan Țigaret s-a făcut de râs la...

“Specialist liberal” de nota 2,85! Bogdan Țigaret s-a făcut de râs la titularizare

Neîncrederea electoratului în capacitatea politicienilor de a rezolva problemele comunităților este absolut justificată. Mai mult, partide ce clamează meritocrația și reforma, atrag în rândurile lor personaje dubioase, parte bună dintre acestea fără a avea efectuat măcar un examen psihiatric. Astfel, medici, ingineri, juriști și în cazul de față profesori, sunt batjocoriți de clasa politică fără nicio remușcare.
Cine este „ Specialistu’ ” carosabilului
Bogdan Țigaret, inginer ca studii, a devenit cunoscut prin prisma tatălui său, actualul director al Administrației Apelor Române, un profesionist recunoscut în materie și ca unchi al minunatului pianist de geniu, Mihai Țigaret, numele celor doi oameni onorabili promovând indirect numele său, deloc comun. Surse liberale ne spun că tânărul B. Țigaret, apărut inițial la PNL lângă Emilian Frâncu pe vremea când acesta era Primar al Râmnicului, și-ar fi dorit de pe atunci un serviciu la ETA și, nefiindu-i satisfăcut acest deziderat, a încept să înjure liberalii ca la ușa cortului.
Până anul trecut, pe Facebook unde este foarte activ în lumea lui, B.Țigaret aprecia constant activitatea PSD și a Președintelui Consiliului Județean, Constantin Rădulescu. În paralel cu niște încercări de “lipire” lângă Mircia Gutău și PER. Aceste fapte par dezvălui o personalitate labilă, oportunistă și interesată, fiind cunoscută aspirația acestuia către un loc în Consiliul Local. Pentru a fi corecți în analiză, menționăm faptul că, este drept, B.Țigaret s-a aflat într-o permanentă campanie de promovare de sine pe internet și pe stradă, ca guru al traficului rutier, până să obțină pe baza propriei minți 1,85 puncte la examen.
Circ cu psihiatrul la examen
Un eveniment neobișnuit și relatat în presa locală a avut loc în timpul examenului de titularizare, atunci când, domnul candidat “liberal” Țigaret, probabil dându-și seama că testul îl depășește, a invocat un motiv demn de comediile proaste și a vrut să plece din sală. Totul filmat de camerele video ale Inspectoratului de Învățământ. Împiedicat în demersul său de supraveghetor, “specialistul” în transporturi rutiere a făcut o criză asemănătoare cu cea de isterie-atac de panică, încât a fost nevoie de consiliere de ordin psihiatric pentru a-l calma. Uneori, a fi membru de partid aflat la guvernare nu ajută la ascensiunea profesională nemeritată ți crează stări nevrotice.
Nu credem nici în bârfele legate de o posibilă evaziune fiscală în formă continuată din vânzare de cauciucuri, nici în acuzele despre bătăi aplicate concubinelor și nici în eventuale probleme psihice, așa cum își atacă răuvoitorii adversarii. Le considerăm neadevăruri până la probarea lor, indiferent de subiectul în cauză. Credem doar în valoarea notei de la examenul de titularizare.
Specialistu’ liberal de nota 1,85 recidivează
Personajul la care am făcut referire nu este la prima încercare de a-și asigura un serviciu plătit din bani publici, în trecut încercând marea cu degetul și la Inspectoratul Județean de Poliție Vâlcea, instituție unde și-a permis să se gândească la un post tot cu conotații didactice în materie de circulație. Firesc, cel ce se pretinde om de afaceri de success, a picat și examenul respectiv.
Acum, în data de 4 august, pe site-ul titularizare.edu.ro specialistu’ Țigaret Bogdan Florin – inginer și patron de firmă de expediții, la poziția 1880 – Secțiunea Titularizare 2020, apare picat la exemenul de titularizare pentru transporturi rutiere cu nota 2,85 … cu tot cu punctul din oficiu. Adică, cel care la televiziuni și prin ziare dădea lecții de sistematizare a circulației rutiere primarului Mircia Gutău, consilierilor locali, firmelor de studii de trafic, cetățenilor șoferi și chiar NASA pentru traficul rachetelor și avioanelor, când își verifică mai serios aptitudinile didactice și cunoștințele, demonstrează că este tabula rasa ! În viața reală este puțin mai complicat decât pe facebook sau în interviurile date prietenilor de pahar.
Iată cum, Bogdan Florin Țigaret cu pretenții de consilier municipal, devine punctual cel mai slab al PNL Râmnicu Vâlcea și, implicit, al campaniei electorale a candidatului Virgil Pârvulescu care a dat asigurări că promovările la liberali se fac pe principiul meritocrației. Rămâne să vedem dacă în cazul meritocratului de nota 1,85 acest principiu este valabil.
Am alocat acest spațiu în măsură mai mare decât merită, nu personajului Bogdan Țigaret, ci unui fenomen cultivat de politicieni, acela al pătrunderii în structuri politico-administrative a unor păcălici cu statut profesionist autoproclamat. Spărăm că după acest episod comic al societății râmnicene, oamenii să deschidă ochii atunci când li se cere simpatia și votul, iar partidele politice să devină mai atente la metodele pe care le folosesc ca politică de cadre.

image_pdfVezi ca PDFimage_printPrintează articolul

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.