Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

ȘOCANT! Elev de la un prestigios colegiu vâlcean, acuzat de perversiuni sexuale. Părinții celorlalți elevi amenință cu proteste!

Una dintre cele mai bune școli din Râmnicu Vâlcea se află, pentru a doua oară anul acesta, în mijlocul unui scandal provocat de același elev agresiv.

După incidentul din 15 martie 2023, unde un elev al liceului CNI Matei Basarab și-a injunghiat un coleg chiar în incinta școlii, vineri, 22 septembrie 2023, elevul agresor din Râmnicu Vâlcea a recidivat, însă de data asta nu a mai recurs la acte de violență, ci, se pare, la perversiuni sexuale.

Pe de-o parte există zvonuri ce susțin că elevul problemă și un coleg de-al său ar fi mers într-o sală unde învață micuți de clasa a III-a și ar fi început să facă tot felul de gesturi obscene, obligându-i pe copii să-i imite. Pe de altă parte, sunt voci care atestă că ar exista o filmare în care un elev de clasa a III-a este supus la perversiuni sexuale, filmare făcută de elevul M.A. și de colegul său.

În această dimineață părinții copiilor implicați în incident au venit la școală unde au fost audiați de reprezenții școlii.

Oamenii anunță un protest spontan din partea celorlalți părinți nemulțumiți de modul în care sunt tratate astfel de probleme și de faptul că unitatea de învățământ nu poate garanta siguranța elevilor.

Directoarea colegiului național a spus că era în concediu medical când s-a produs noul incident la școală, dar va lua, sperăm de data aceasta, măsuri. Totodată, vor fi convocate Consiliul de Administrație și Colegiul profesoral pentru a decide ce măsuri vor fi luate de această dată.

Părinții au fost cei care au anunțat incidentul, raportat mai apoi conducerii școlii pentru a demara pașii necesari în astfel de situații. Aceeași părinți au anunțat și Poliția.