Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

REŢETA ZILEI: Tocană de vară cu pui şi fasole păstăi

Ce vă trebuie? 1 kg. ciocănele de pui, 2 cepe, 1 lingură făină, 1 morcov, 1 dovlecei, 1 vânătă, 500 g fasole păstăi, mărar, 1 lingură bulion de roşii, 4-5 roşii, foi dafin, cimbru, sare, piper, delikat legume.

Cum se prepară? Prăjiţi puiul într-o lingură de ulei până devine auriu. Scoateţi-l pe un şerveţel să se elimine excesul de ulei. Opţional, puteţi da prin făină puiul pentru a se prăji mai bine şi pentru a ajuta mai târziu să se îngroaşe sosul. Scoateţi puiul din cratiţă, iar în acelaşi ulei căliţi bine ceapa şi morcovul tocate mărunt, împreună cu dafinul şi cimbrul.

Când s-au înmuiat puţin, adăugaţi dovlecelul şi vânăta tocate cuburi. Adăugaţi înapoi ciocănelele, adăugaţi fasolea păstăi ruptă în bucăţi mici, bulionul şi roşiile (tocate mărunt) şi fierbeţi în suc propriu cu capac, la foc mic timp de 30 minute. Verificând dacă este făcut puiul, dregeţi de sare, delikat şi piper şi serviţi cu multă verdeaţă.

Poftă bună!