Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

REŢETA ZILEI: Sufleu de praz

Ce vă trebuie? praz 500 g, lapte de vacă 200 g, unt 125 g, caşcaval clasic 100 g, ouă 4 buc., făină albă calitate superioară 3 linguri, sare.

Cum se prepară? Se taie prazul bucăţi uniforme şi apoi se pune la fiert în apă cu sare, aproximativ 10-15 min., după care se scurge şi se lasă să se răcorească. Se prepară sosul alb: se rumeneşte făina în untul topit, apoi se adaugă puţin câte puţin laptele, ca să nu se formeze cocoloaşe, se lasă la foc mic 5 min., se sărează puţin şi se piperează. Se separă gălbenuşurile de albuşuri. Gălbenuşurile se amestecă cu sosul alb după ce se răcoreşte puţin acesta. Se bat albuşurile spumă cu telul. Se amestecă prazul cu compoziţia de sos alb şi gălbenuşuri. Se amestecă atent albuşurile bătute spumă cu compoziţia anterioară. Se toarnă amestecul într-o tavă termorezistentă unsă cu unt şi se presară caşcavalul ras deasupra. Se lasă la cuptor 25-30 de minute. După ce compoziţia se rumeneşte, nu o scoateţi imediat din cuptor (nu va mai fi pufoasă), lăsaţi uşa cuptorului deschisă, focul fiind oprit, pentru 10-15 minute. Se porţionează uniform şi se mănâncă caldă sau rece, cu carne sau fără.
Poftă bună!