Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

REŢETA ZILEI: Pulpă de porc glazurată

Ce vă trebuie? 1 kg pulpă de porc, 300 g gem de caise, 4 linguri cu miere, 5 linguri cu zeamă de lămâie, salvie uscată, 1 broccoli desfăcut în bucheţele, 2 morcovi feliaţi, unt, sare, piper.

Cum se prepară? Într-un vas amestecă gemul, mierea și zeama de lămâie. Adu la temperatura de fierbere, redu flacăra și mai ține pe foc 2 minute, apoi dă deoparte. Spală sub jet de apă rece bucata de carne, șterge-o cu un prosop de hârtie și presară deasupra salvie mărunțită, sare și piper proaspăt măcinat. Pune-o într-o cratiță unsă cu unt și dă friptura la cuptor pentru o oră. Unge apoi bucata de carne cu amestecul de gem, miere și lămâie. Continuă coacerea 30-40 de minute, stropind mereu carnea cu sosul delicios. Fierbe 2 minute legumele și sotează-le în unt. Așază-le lângă friptură cu un sfert de oră înainte ca aceasta să fie scoasă din cuptor.

Poftă bună!