Acasă Actualitate REŢETA ZILEI: Plăcintă cu ceapă şi bacon

REŢETA ZILEI: Plăcintă cu ceapă şi bacon

Ce vă trebuie? Pentru aluat: 350 g făină, 1/4 linguriţă cu sare, 1/4 linguriţă cu zahăr, cca 180 ml lapte călduţ, 20 g drojdie, 50 g unt topit, 1 ou.

Pentru umplutură: 1kg ceapă, 100 g bacon, 1 lingură de ulei, 125 g smântână, 3 ouă, 1 linguriţă condimente, ulei pentru copt, sare.

Cum se prepară? Amestecă făina cu sarea şi zahărul. Ţine drojdia în laptele călduţ. Încorporează untul topit şi oul peste făină. Adaugă, treptat, laptele amestecat cu drojdia. Frământă uşor aluatul, până devine o cocă fină, cu textură delicată şi nelipicioasă. Lasă să crească 30 de minute într-un bol acoperit.

Între timp, pregăteşte umplutura. Toacă mărunt ceapa şi taie baconul bucăţele mici. Încinge uleiul într-o tigaie adâncă, adaugă ceapa şi baconul. Prăjeşte circa 10 minute, apoi lasă să se răcorească. După ce s-a răcit, încorporează oul şi smântâna. Potriveşte de sare şi condimentează după preferinţă.

Împrăştie făină pe blatul de lucru şi întinde aluatul. Rulează-l peste o tavă termorezistentă pe care ai uns-o în prealabil cu ulei şi ai tapetat-o cu unt. Toarnă umplutura. Dă la cuptorul încins şi coace timp de 35 de minute la 180°C. Scoate când capătă o crustă aurie. Merge servită fierbinte sau rece!

Poftă bună!

image_pdfVezi ca PDFimage_printPrintează articolul
Articolul precedentRÂMNICU VÂLCEA: Meteo pe ore azi, 1 mai 2014
Articolul următorTrupul neînsufleţit al lui Ion Popescu va fi depus la capela Sf. Ioan

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.