Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

REŢETA ZILEI: Orez cu dovlecei (de post)

De ce aveţi nevoie? 3 dovlecei tăiaţi bastonaşe, o ceaşcă de orez, o ceapă mică, puţin ulei, 2 linguri seminţe de floarea soarelui, sare, piper şi pătrunjel proaspăt

Cum se prepară? Dovleceii curăţaţi şi tăiaţi în bastonaşe se pun cu o lingură de ulei într-un vas, cu capac, pe foc moderat. În ţinem pe foc până s-au pătruns bine şi încep să se rumenească. Atunci, se adaugă seminţele de floarea soarelui, şi împreună cu dovleceii rămân pe foc până când aceştia din urmă capătă o culoare aurie şi sunt frumos rumeniţi. Separat, în alt vas, se adaugă ceapa tocată, orezul, puţină sare şi puţin piper, apă cât cuprinde ca să crească orezul frumos. Când orezul a fost gata, se adaugă în vasul în care s-au rumenit dovleceii. Se amestecă uşor şi se lasă la foc 2-3 minute. Se pune deasupra pătrunjel proaspăt din abundenţă.

Poftă bună!