Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

REŢETA ZILEI: Drob de miel (recomandat de Paşti)

Ce vă trebuie? 2 kg organe de miel (dacă nu toleraţi carnea de miel puteţi face acest drob cu organe de pui: inimi, pipote, ficat şi piept de pui), 8 ouă mari, ceapă verde din belşug (cu cât e mai multă cu atât va ieşi mai delicios drobul), codiţe de usturoi verde (de la vreo 4 legături de usturoi), pătrunjel proaspăt din belşug, mărar proaspăt din belşug, sare, piper, ulei, pesmet.

Cum se prepară? Curăţăm organele de miel cu grijă. Ficatul îl tăiem în bucăţele mai mici, rinichii îi spintecăm în două, plămânii îi tăiem în bucăţele mai mici şi îi înţepăm cu furculiţa, inima o tăiem în două şi o curăţăm de sângele aflat în interior. Le spălăm bine şi le punem la fiert în apă cu sare. Avem grijă să amestecăm destul de des pentru că ficatul fiind greu are tendinţa să coboare la fund şi dacă nu suntem atenţi se poate prinde. Când toate organele sunt fierte, le scoatem cu o paletă şi le lăsăm să se răcească după care le tocăm mărunt în mici cubuleţe.

Tocăm verdeaţa foarte mărunt, batem ouăle într-un vas separat cu o furculiţă şi le adăugăm organelor tocate. Adăugăm sare şi piper şi amestecăm foarte bine până la omogenizarea compoziţiei. Tapetăm cu ulei şi pesmet o tavă mare, adăugăm drobul şi îl băgăm în cuptorul preîncălzit la 180 grade celsius pentru cca 1 oră.

În momentul în care vedem că drobul se desprinde singur de pe marginile formei şi este rumen, îl scoatem din cuptor şi îl lăsăm să se răcească după care îl porţionăm şi îl servim.

Poftă bună!