Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

REŢETA ZILEI: Cremă de zahăr ars

Ce vă trebuie? 8 ouă, 1 l lapte, 100 gr zahăr, vanilie, 80 gr zahăr pentru caramel.

Cum se prepară? Zahărul se pune într-o cratiţă şi se lasă pe foc, să se topească. Se amestecă, iar când capătă o culoare uşor aurie se ia de pe foc şi se pune în vase termorezistente (4 boluri). Fiecare bol se mişcă uşor pentru a se tapeta pereţii apoi se lasă să se răcească .

Separat se mixează ouăle cu zahăr, vanilie şi lapte, cca 3 min. Compoziţia obţinută se toarnă în boluri, după ce caramelul s-a răcit. Punem bolurile într-o tavă umplută pe jumătate cu apă fierbinte. Crema de zahăr ars se coace pe baie de apă, la o temperatură de 160 C, cca 50 min. Când crema este uşor aurie şi bine legată se scoate din cuptor şi se lasă la răcit. Se pune la rece pentru 4-5 ore. Se serveşte rece.

Poftă bună!