Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

REŢETA ZILEI: Ciorbă de fasole boabe de post

Ce vă trebuie? 500 g fasole boabe uscată, 2 buc ceapă, 1 morcov, 2 ardei, 6 roşii mici (roşii cherry), 1 lingură pastă de tomate, 1/2 ţelină mică, 50 ml ulei, pătrunjel proaspăt, sare şi piper după gust.

Cum se prepară? Fasolea boabe (aleasă) se pune la înmuiat de seara, în apă. Se pune la fiert cu apă rece (3 l), după 10 min de la fierbere se înlocuieşte cu altă apă. Procedura se repetă de 2 ori. Legumele se spală şi se curăţă, apoi le tăiem cubuleţe, fără roşii. Separat într-o oală se adaugă uleiul la încins, se adaugă legumele şi se lasă câteva minute să se soteze. Se adaugă pasta de tomate, roşiile decojite şi supa de fasole, circa 5 polonice, apoi se lasă să fiarbă la foc mic circa 12 min. După acest timp se adaugă peste legume fasolea fiartă. Se lasă să mai dea câteva clocote, se adaugă sare şi piper după gust. Se ia de pe foc şi se adaugă pătrunjel tăiat mărunt. Se serveşte caldă.

Poftă bună!