Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

Rețeta zilei

Plăcintă cu spanac, urzici şi praz

Ce îți trebuie? 1 kg de spanac, 500 g urzici, 800 g praz, 3 cepe roșii, 400 g margarină, 10 g drojdie uscată, 3 linguri ulei, făină cât cuprinde, un pahar mare de vin, o linguriță de sare.

Cum se prepară: Într-un castron mare se pune faină, drojdia, sarea și se omogenizează. În mijloc se face o gaură și se toarnă vinul treptat amestecând cu o lingură de lemn. Aluatul îl împărțim în două bucăți din care vom întinde două foi. Jumătate din cantitatea de margarină o întindem pe o foaie și cealaltă pe a doua foaie. Margarina trebuie să fie la temperatura camerei pentru a o putea întinde pe foaie. Trebuie să păstrăm și vreo două linguri de margarină ca să ungem plăcinta pe deasupra la final. După ce am uns foaia începem să o împăturim, ungând în același timp și laturile pe care le întoarcem. Pe foi le împăturim până obținem două pachețele. Le băgăm la frigider pentru a se odihni, timp în care facem umplutura.

Opărim spanacul și urzicile în apă fierbinte, le scurgem și le tocăm mărunt. Ceapa o tăiem mărunt și o călim în puțin ulei încins. Tocăm mărunt prazul și-l adăugăm peste ceapă. Îl lăsăm să fiarbă încet. După ce a fiert îl amestecăm cu spanacul și urzicile. Scoatem prima foaie de la frigider, o întindem și după aceea o aranjăm în tavă pe hârtie de copt, astfel încât marginile să depășească tava. Punem și compoziția peste foaie. Acoperim plăcinta cu a doua foaie și îi unim marginile ca să nu iasă compoziția.

Înțepăm plăcinta și o ungem cu puțină margarină topită. O băgăm în cuptorul încins pentru aproximativ o oră, până se rumenește.

Poftă bună!