Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

FOTO/VIDEO: Incendiu într-un bloc de garsoniere, în Râmnicu Vâlcea

Mai mulți locatari au fost în stare de panică după ce un incendiu a izbucnit la o garsonieră situată la etajul al treilea într-un bloc din Râmnicu Vâlcea.

Zeci de oameni s-au autoevacuat din cele peste 100 de garsoniere situate într-un bloc de pe strada Decebal, din Râmnicu Vâlcea. Pompierii au evaluat 8 persoane, dintre care 4 au fost transportate la Unitatea de Primiri Urgențe din Vâlcea, un bărbat fiind în stare gravă.

Potrivit ISU Vâlcea, la fața locului au intervenit două autospeciale de stingere cu apă și spumă (ASAS), o autoplatformă, un echipaj de Descarcerare, un echipaj ATPVM cu doi ofițeri și 17 subofițeri din cadrul Gărzii de Intervenție Râmnicu Vâlcea, fiind nevoie de aproximativ o oră pentru lichidarea focului.

Una dintre victime, un bărbat, se află în stare gravă după ce a suferit mai multe arsuri pe suprafaţa corpului. Ultimele informații arată că, garsonierele de la etajul al treilea și al patrulea au fost inundate cu fum, în timp ce una a ars în totalitate.

„A ars o cameră de locuit și mobilierul din aceasta. Au fost inundate cu fum etajele trei și patru. Se continuă evaluările, dar și verificările în toate cele 104 garsoniere – câte 21 pe palier, concomitent cu identificarea tuturor locatarilor care s-au auto-evacuat. Se are în vedere relocarea celor care nu mai pot folosi locuințele, după ce vor fi identificați, în spații/ locații stabilite împreună cu autoritățile locale”, au transmis reprezentații ISU Vâlcea.

Momentan nu se cunosc cauzele exacte care au dus la izbucnirea flăcărilor, însă martorii spun că ar fi fost vorba de o persoană care şi-ar fi dat foc în propria locuinţă.