Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

FOTO /VIDEO. Biserică monument istoric, în flăcări

O biserică din localitatea Stoilești, sat Ghiobești, județul Vâlcea, a fost cuprinsă de un incendiu care a început sâmbătă dimineaţă.

Trei autospeciale de stingere cu apă și spumă din cadrul Detașamentului de Pompieri Râmnicu Vâlcea. Pompierii de la Detașamentul de Pompieri Drăgășani au mers în sprijin cu o autospecială de stingere.

„Sosiți la fața locului, pompierii au găsit acoperișul bisericii, construit din lemn cu învelitoare din șită, cuprins în totalitate de flăcări. Din informații furnizate de apelant, biserica este încadrată ca monument istoric. Pentru salvarea edificiului, s-au efectuat dispozitive de stingere în jurul clădirii și s-a acționat mai bine de 3 ore, de la sosirea echipajelor la locul intervenției.

Din păcate, cantitatea foarte mare de lemn uscat din componența edificiului, precum și temperaturile ridicate, au favorizat extinderea la întreaga clădire”, au transmis reprezentații Inspectoratului pentru Situații de Urgență Vâlcea.

Potrivit cercetărilor, flăcările ar fi pornit după producerea unui scurtcircuit la instalația de alimentare cu energie electrică.

Sursa foto/video: ISU Vâlcea