Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

FOTO. Depunerea Jurământului la Școala Militară de la Drăgășani

Luna decembrie marchează sfârșitul anului, însă pentru elevii celei de-a 35-a serii a Școlii Militare de Subofițeri de Jandarmi „Gr. Al. Ghica” Drăgășani ea marchează un început.
Astăzi, prin rostirea Jurământului de credință, 287 de tineri s-au angajat să-și pună întreaga existență în slujba intereselor Patriei. Drumul pe care au pășit azi este unul care onorează şi obligă în acelaşi timp. Aşteptările legitime ale comunității, ale fiecărui cetățean sunt mari, de aceea fiecare dintre ei va trebui să se pregătească cu gândul că, în permanență, i se va cere să demonstreze că opţiunea sa nu a fost rezultatul unui capriciu, ci o convingere temeinic aşezată: aceea că poate fi un bun profesionist în aplicarea şi impunerea legii şi în asigurarea unui climat de ordine și siguranță publică.
Ceremonialul s-a desfășurat în prezența domnului chestor de poliție Valentin Minoiu, director general al Direcției Generale Management Resurse Umane din cadrul Ministerului Afacerilor Interne, a domnului general de brigadă Alin Mastan, inspector general al Jandarmeriei Române. Au fost prezenți conducători ai unor instituții ale Ministerului Afacerilor Interne, foști comandanți, reprezentanți ai societății civile, părinți și rude ale elevilor. Activitatea s-a desfășurat cu respectarea strictă a regulilor de protecție impuse în contextul pandemiei.
Pregătirea tinerei generații este parte a procesului de modernizare a Jandarmeriei Române, Școala de la Drăgășani fiind orientată spre eficientizarea procesului de pregătire, inclusiv prin formule de parteneriat în cadrul R-SIM – Rețeaua Școlilor de Învățământ Militar din România, care reunește școlile postliceale din Ministerul Afacerilor Interne și Ministerul Justiției, unde are calitatea de membru fondator.