Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

FOTO: Urmarile codului galben de vânt. Pompierii recomandă :

În contextul manifestării fenomenelor meteorologice prognozate pentru județul nostru, mai exact codul galben de vânt puternic, s-a intervenit, până la ora 13:00, pentru degajarea unui copac căzut pe carosabil, în localitatea Băile Govora și pentru îndepărtarea elementelor de construcție/banerelor/panourilor publicitare aflate în echilibru precar, în diferite locuri din municipiul Râmnicu Vâlcea.

S-a intervenit cu un total de 3 autospeciale de stingere cu modul de descarcerare și o autospecială de salvare și intervenție la înălțime.

Nu au fost înregistrate victime sau pagube material.

Pompierii atrag atenția cetățenilor că trebuie să sisteze activitățile desfășurate în teren deschis sau la înălțime.

De asemnea, oamenii sunt îndemnați să închidă ferestrele locuinței și ale altor categorii de construcții. Să evite adăpostirea sau trecerea în apropierea copacilor, stâlpilor, panourilor publicitare, construcțiilor cu elemente de arhitectură ce pot fi ușor dislocate, precum și a imobilelor aflate în construcție.

Informații despre modul de comportare în cazul producerii unor situații de urgență pot fi obținute prin accesarea platformei naționale de pregătire pentru situații de urgență https://fiipregatit.ro și aplicația de mobil DSU care poate fi descărcată, gratuit, de pe App Store și Google Play.