Acasă Actualitate 40 de români dorm lângă șinele de cale ferată din Berlin

40 de români dorm lângă șinele de cale ferată din Berlin

De peste doi ani, autoritățile locale au tolerat prezența sub cerul liber a 40 de cetățeni din estul Europei. În corturi improvizate, aceștia trăiau lângă șinele de tren, în condiții catastrofale de igienă.

Nu departe de fostul centru al Berlinului de Vest, în cartierul Charlottenburg, 40 de suflete și-au găsit un rost. Cerșesc, muncesc și adună sticle de plastic reciclabile. Cert este că nu mai au nici o intenție de a se întoarce în țările de origine.

Dacă inițial s-a plecat de premisa că toți sunt români, s-a dovedit că printre ei sunt și câțiva bulgari.

“Lideri politici ai sectorului, urmați de o armată de jurnaliști, polițiști și reprezentanți ai unor firme de salubritate, au dat năvală printre corturi pentru a lua pulsul situației.

Este o proprietate privată fără apă și canalizare. Văd că au făcut foc aici. Pe termen lung aceasta nu este o stare de supraviețuire. Nu putem face mare lucu. Trebuie începută imediat procedura de combatere a șobolanilor. Gunoiul cade în sarcina proprietariului privat al terenului. El va decide dacă desființează această tabără sau nu”, spune politicianul CDU Carsten Engelmann, citat de Berliner Morgenpost.

image_pdfVezi ca PDFimage_printPrintează articolul

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.