Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

111 migranți salvați de la înec pe râul Marița

Poliția bulgară de frontieră a salvat în cursul dimineţii de 13 ianuarie 111 migranți aflați în pericol de înec pe râul Marița. Informaţia a fost tranmisă de ministrul adjunct de interne Gheorghi Arabadjiev. Nu se cunoaște deocamdată din ce țări provin migranții.

Pe de altă parte, serviciul de presă al Ministerului de Interne a informat că 108 persoane au fost arestate în cadrul unei operațiuni de amploare desfășurate în mai multe localități de pe teritoriul Bulgariei. Cei arestați erau dați în urmărire pentru diverse infracțiuni, printre care și implicare în rețele de imigrație ilegală.

Tot în legătură cu fenomenul migrației ilegale, autoritățile bulgare au anunțat că patru sirieni și doi irakieni au fost condamnați la câte trei luni de închisoare și amendă de 100 de leva pentru tentativă de trecere ilegală a frontierei. Cei șase au fost găsiți într-un compartiment secret al unui autovehicul, în timpul unui control la punctul de frontieră Sviștov, pe malul nordic al Dunării. Migranții au declarat că intenționau să ajungă și să se stabilească în Germania.