Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

10.000 de lei de la stat, pentru românii cu WC în fundul curții

Milioane de români din țara noastră nu au parte nici măcar de condițiile esențiale unui trai considerat a fi normal, în Europa vremurilor actuale.

Deși trăim vremuri în care ne mândrim cu evoluții tehnologice demne de filmele SF, numeroși conaționali de-ai noștri nici măcar n-au locuințele conectate la rețelele de apă și canalizare.

Dacă vrei să primești banii pentru a-ți pune casa la punct, trebuie să te adresezi operatorilor de apă și canalizare. Important de precizat este că aști bani sunt nerambursabili și, deci, nu vei fi nevoit să-i returnezi niciodată. Doar te folosești de ei pentru a-ți face acele lucrări, după care stai liniștit.

„Familiile sau persoanele cu venituri lunare nete mai mici decât salariul minim brut pe țară vor putea beneficia, indirect, de o finanțare nerambursabilă de la stat, în valoare maximă de 1.900 euro, pentru branșarea sau racordarea la rețelele publice, locale sau regionale, de apă și canalizare. Ghidul pentru măsura de sprijin a apărut la jumătatea lunii octombrie, fiind stabilite atunci condițiile pe care trebuie să le îndeplinească cei interesați.

Pentru a putea beneficia de măsura de sprijin, persoanele fizice vor trebui să se adreseze operatorilor de apă și canalizare, care, începând cu 1 noiembrie, pot depune cereri de finanțare, urmând ca apoi, cu banii primiți în cadrul programului Prima Conectare, să facă branșarea solicitanților la rețelele de apă și canalizare”, explica avocat.net.