Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

FOTO/VIDEO. Incendiu la o pensiune din Călimănești

În această după-amiază a zilei de 3 februarie, la ora 16.32, pompierii militari din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență General Magheru al județului Vâlcea au fost solicitați pentru stingerea unui incendiu, izbucnit la o pensiune din localitatea Calimanesti. La fața locului, s-au deplasat două autospectiale de stingere, o autoplatformă de lucru la înălțime, un echipaj SMURD și membrii SVSU Calimanesti. S-a constatat că flăcările se manifestau în interiorul clădirii, la mansardă. Din fercire, nu a fost nimeni rănit, în momentul producerii incendiului, nefiind cazați turiști.
Pentru salvarea imobilului, s-a creat dispozitiv de intervenție, pe casa scării clădirii. În același timp, s-a acționat și partea exterioară, cu ajutorul autoplatformei de lucru la înălțime.
În urma incendiului, a ars structura din lemn a acoperișului, pe o suprafață de circa 80 mp. De asemenea, s-au degradat pereții interiori dintr-o cameră de locuit și dintr-o baie, precum și aproximativ 70 mp. din acoperis.
După aproximativ o oră de la sosirea echipajelor la locul intervenției, incendiul a fost lichidat, înainte ca flăcările să distrugă imobilul.
Cercetările preliminare efectuate la fața locului arată că flăcările s-ar fi declanșat în urma efectului termic al coșului centralei față de materialele combustibile din componența acoperișului, de informează reprezentantul ISU Vâlcea, plt.adj. Octavian Fulger.