Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

Premiera filmului HACKERVILLE în 4 noiembrie. Serialul umfla ”mitul hackerilor” inexistenți în Râmnicu Vâlcea

Renumitul regizor moldovean Igor Cobileanski va lansa la nivel european un serial de excepție, numit Hackerville. Pelicula, care este produsă de HBO şi are șase episoade, va fi prezentată publicului pe 4 noiembrie, în limbile română și germană.

Serialul este un thriller de investigație, plin de acțiune și suspans, care povestește istoria unui oraș din România împânzit de hackeri. Prototipul lui îl reprezintă Râmnicu Vâlcea, un oraș care a atras atenția presei internaționale după ce a devenit un centru al criminalității cibernetice.

Potrivit scenariului, o reţea de hackeri români a săvârşit un atac cibernetic, care a afectat una dintre cele mai mari bănci din Germania.

”Pentru turiști, Râmnicu Vâlcea este un oraș liniștit, cu multă verdeață. Aflat la marginea Carpaților, în centrul Romaniei, nimeni nu banuieste secretul acestui oras, ingropat in cartierul muncitoresc Ostroveni: reteaua de hackeri din zona a speriat toata planeta”, scrie Le Monde.

Filmările au avut loc în oraşul Timișoara din România.

Serialul este o producție originală HBO Europe, coprodusă de TNT Serie și creată de Ralph Martin și Joerg Winger. Episoadele seriilor vor fi filmate de Igor Cobileanski, responsabil și pentru serialul de succes ”Umbre”, alături de Anca Miruna Lăzărescu, cunoscută după ”La drum cu tata”.

”Un atac cibernetic, ai cărui responsabili par a fi o rețea de hackeri din România, afectează una dintre cele mai mari bănci din Germania. Lisa Metz, expertă în criminalitate informatică în Frankfurt, preia ancheta în Timișoara, orașul în care s-a născut. Lisa ajunge să se confrunte cu secrete incomode din trecutul familiei sale. Ancheta lui Adam Sandor, polițistul român care se ocupă de caz, este dată peste cap de sosirea Lisei. Investigația îi duce pe cei doi, Lisa și Adam, pe urmele unui hacker genial” precizează reprezentanții HBO.

Partea frumoasă e că HBO vrea să producă mai mult conținut fie pentru Râmnicu Vâlcea, fie cu fapte de aici. Partea proastă e că acest serial va umfla și mai mult mitul hackerilor experți din Vâlcea. N-avem așa ceva. Cel mult avem escroci online capabili să fraierească străini.