Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!
foto: www.viata-libera.ro

VÂLCEA: Agenți de securitate, prinși pe picior greșit de polițiști

foto: www.viata-libera.roLa data de 24 septembrie a.c., între orele 00.00 – 06.00, poliţiştii Compartimentului Sisteme de Securitate, din cadrul Poliţiei municipiului Râmnicu Vâlcea, în baza unui plan de măsuri privind desfăşurarea de activităţi preventive şi de combatere a infracţiunilor contra patrimoniului a agenţilor economici de pe raza municipiului Râmnicu Vâlcea, au organizat și pus în aplicare o acţiune pe linia Legii nr. 333/2003 privind paza obiectelor, bunurilor şi valorilor, prilej cu care au verificat 21 de unităţi asigurate cu paza umană proprie sau prin societăţi specializate de pază.

Acţiunea a avut ca scop verificarea modului de executare a serviciului de către agenţii de securitate, cunoaşterea sarcinilor din consemnul particular şi a modului de intervenţie în cazul unui incident în obiectivul păzit. În cadrul acțiunii, polițiștii au depistat 6 agenţi de securitate care desfăşurau serviciul în mod necorespunzător, fapt pentru care au fost sancţionaţi contravenţional, în conformitate cu prevederile art. 58 si 59 din Legea nr. 333/2003.

Totodată, la o societate comercială nu a fost găsit personalul de pază, urmând a se efectua verificări în acest sens şi a se lua măsuri faţă de persoana vinovată. Agenţii de securitate verificaţi au fost reinstruiţi cu privire la modul de executare a sarcinilor ce le revin, precum şi cu privire la modul de intervenţie şi sesizare în cazul unui eveniment.