Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

Săptămâna pe scurt – de la lume adunate, 25 august 2016

• Un zvon cu autori cunoscuţi opiniei publice dau ca sigură candidatura pedelisto-pesedist-ului Romeo Rădulescu la Camera Deputaţilor, pe lista Partidului Mişcării Populare • Dând timpul nu cu mult înapoi, constatăm că cei mai criticaţi politicieni liberali au fost Cristian Buican, Victor Stănculescu, Doru Tărăşenie şi Gheorghe Păsat • Atunci când presa locală a declanşat lupta cu demolatorii Oltchim şi bătălia la baionetă cu renumitul polonez Zaremba – reprezentantul acţionarilor minoritari de la PSS, am prevăzut până unde se va merge • Unul dintre candidaţii meritoşi de la PNL pentru Camera Deputaţilor este dr. ing. Romulus Bulacu

• Un zvon cu autori cunoscuţi opiniei publice dau ca sigură candidatura pedelisto-pesedist-ului Romeo Rădulescu la Camera Deputaţilor, pe lista Partidului Mişcării Populare. Desigur, noi nu credem în această mişcare de loc surprinzătoare (Rădulescu de-abia s-a deprins cu mersul pe bicicleta politică) şi nu pentru că acesta ar avea onoare, ci pentru că Traian Băsescu nu îl vrea. Atunci când am contactat staff-ul lui Băsescu cu întrebări privind racolarea lui Romeo, prima întrebare care ni s-a pus a fost: „ce ştie electoratul că a făcut în actuala legislatură acest parlamentar pentru vâlceni?”. Nu am ştiut ce să le spunem şi tăcerea instalată la telefon ne-a dus cu gândul că musiul a pierdut şi trenul acesta. Din tabăra pesedistă ne-a parvenit informaţia că nici pe lista de candidaţi eligibili de-ai pesedeului nu va fi pus. Are acest partid candidaţi meritoşi, care au muncit în partid şi nu vor alogeni politici în echipa parlamentară social-democrată. Să aşteptăm iarna!

• Dând timpul nu cu mult înapoi, constatăm că cei mai criticaţi politicieni liberali au fost Cristian Buican, Victor Stănculescu, Doru Tărăşenie şi Gheorghe Păsat. Dintre aceştia, doar Buican şi Stănculescu se uită peste gardul Parlamentului, amândoi vrând să ajungă deputaţi. Deocamdată are loc o competiţie internă şi, pentru a căpăta notorietate Victor Stănculescu a monopolizat paginile Facebook-ului cu poza sa „imperială” şi cu nişte informaţii linguşitoare despre unii primari. Omul are nevoie de voturile primarilor pentru a prinde lista internă a candidaţilor admişi. Şi un loc eligibil.

• Atunci când presa locală a declanşat lupta cu demolatorii Oltchim şi bătălia la baionetă cu renumitul polonez Zaremba – reprezentantul acţionarilor minoritari de la PSS, am prevăzut până unde se va merge. Tăierea combinatului chimic şi ducerea lui la fier vechi, în Turcia. Nimeni nu a crezut (cum nici noi nu prea credeam) dar uite că s-a adeverit. Trădătorii neamului românesc aflaţi la guvernare au făcut jocul distrugătorilor externi şi, după zeci şi zeci de întreprinderi duse pe meleaguri otomane la fier vechi, s-a ajuns şi la Oltchim. Să fii tu ministrul finanţelor României (Vosganian) şi să-l plimbi pe Zaremba prin Bucureşti, aflat la volan şi cu maşina proprie, spune multe. O întrebare firească stă pe buzele tuturor: unde s-a aflat sistemul imunitar al ţării (SRI) şi pe cine au informat (dacă au informat) de vânzarea ocultă a celui mai tare combinat chimic din Europa? Unde au fost premierii şi şefii ţării? Postum, chiar, cândva, vor da socoteală! Trădători am avut şi trădători mai sunt încă.

• De acum înainte, toate operele ştiinţifice scrise de „academicienii” aflaţi la zdup – gen Becali, Copos – vor trebui atestate de către Consiliul Naţional al Cercetării Ştiinţifice. Evaluatorii – trei la număr – nu ştiu cine a scris lucrarea, iar autorul nu ştie cine-l evaluează. De ce a trebuit să vină Raluca Prună să punem capăt acestui circ? Mă rog, am glumit cu întrebarea asta.

• Unul dintre candidaţii meritoşi de la PNL pentru Camera Deputaţilor este dr. ing. Romulus Bulacu. El şi-a depus candidatura la Parlamentare, aşteptând votul competiţiei interne. Cum în această organizaţie poftitori au fost mai mulţi, din rândul acestora s-au desprins doi nemulţumiţi: Doru Tărăşenie şi Iuliana Moise. Ambii, pentru că nu au fost nominalizaţi pe locurile imediat după cele eligibile, au declanşat zavera şi bârfa. Obişnuit să-şi sune noaptea colegii de partid, în stare euforică, Doru Tărăşenie s-a făcut remarcat ca un „scoţian”. Adică, are „kilt”, adică fustă, adică femeie. Bârfe şi sudălmi. La un moment dat, acesta a instigat şi la revoltă în sânul partidului. Dar nu a avut succes, toată lumea ştiind cine este şi ce face aflat în braţe cu prietenul său Bachus. Doamna Moise a făcut o fixaţie pe co-preşedintele PNL – Romulus Bulacu şi îl toacă mărunt, pe la spate, crezând că acesta nu află ce zice ea. În educaţia şi mărinimia sa, omul nu-i dă atenţie, gândindu-se, supărat, ce şarpe a ţinut la piept. Nu este el vinovat că madama nu s-a aflat pe lista CJ, în primii 12 candidaţi. Evident, dacă-şi vede de treabă, va primi şi ea o sinecură, iar de nu… cartonaşul roşu o paşte.

• Dacă Tăriceanu ne spune că e ok să ai premier un ins condamnat penal, eu nu înţeleg de ce ne mai încurcăm: aduceţi-l, bre, pe Năstase von Burberry înapoi.

• Suntem într-o situație de anormalitate totală în ceea ce privește Parlamentul țării. Avem cazuri gen Vosganian, Borbely, care au scăpat efectiv de a da socoteală în fața legii. Nu se încuviințează nici măcar începerea urmăririi penale, avem cazuri de parlamentari protejați de Justiție și avem și cazuri strigătoare la cer, gen Marko Attila, care a fugit din țară și, acum, invocă cu tupeu protecția Guvernului de la Budapesta. Nici o instituție a statului nu mișcă un deget pentru a nu mai ține România într-o situație de umilință și de umilire de către un stat membru UE. Deputatul UDMR s-a ales cu o condamnare cu suspendare definitivă şi este investigat în dosarul Bica. El a anunţat luna trecută, prin avocatul său, că este sub protectoratul premierului maghiar Viktor Orban. Cu dublă cetăţenie, română şi maghiară, deputatul Marko Attila şi-a pierdut imunitatea parlamentară în decembrie 2014. Procurorii DNA nu au cerut arestarea sa şi nu există nici un impediment ca parlamentarul să fie adus acasă. Deşi a fugit de un an de zile din ţară, primește salariul de parlamentar, în continuare, pe card. Este inadmisibil să nu fii prezent la serviciu şi să primeşti salariu care nu e nici măcar mediu. Bine că mai suportăm… • Pataliputra