Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

Se strânge laţul

Moto: Prostia este infinit mai fascinantă decât inteligenţa. Inteligenţa are limitele ei, pe când prostia, nu!

Europarlamentara Monica Macovei a depus la Baroul de avocaţi Bucureşti, o cerere privind excluderea lui Victor Ponta din profesia de avocat, el fiind membru al acestui barou. Motivul cererii este faptul că a dobândit calitatea de avocat fără examen, ca titular al diplomei de “doctor în drept”. Titlul de doctor i-a fost retras de ministrul Educaţiei, pe baza deciziei definitive că lucrarea a fost plagiată, astfel încât individul nu mai îndeplineşte condiţiile legale pentru a exercita profesia de avocat. Asta m-a bucurat şi e o veste bună. Aşadar, s-a dat liber la vânat impostori. Ce greu a fost. Patru ani pentru un hoț prins cu rața-n gură încă din 2012.

Cei care au condus și confirmat doctoratele trebuie suspuşi la plata prejudiciilor, în solidar cu făptuitorii falsurilor intelectuale, plus Comisiile lui Pește Pop care au decis că am avut halucinații. Ponta e aproape un caz patologic. Or, patologia nu ar trebui să ne supere, să ne enerveze. Cazurile patologice sunt de studiat fără ură, fără patimă, doar cu curiozitate pentru a înţelege. Şova nu este un caz patologic. Avocat ca şi Ponta. Cadru universitar la Facultatea de Drept, ca şi Ponta. Om politic, ca şi Ponta (parlamentar şi ministru, la fel ca Victor Viorel). Penal, ca şi Ponta (au încălcat chiar împreună legea penală). Deci, avem 4 asemănări între Şova şi Ponta.

Marea diferenţa dintre ei, care face, de altfel şi deosebirea între normal şi patologic, este aceea că în timp ce Şova a realizat ce se întâmplă cu el şi s-a retras în umbră (nu mai vine la Parlament, nu apare la tv, la Radio, în ziare, pe net, caută să nu fie văzut şi auzit), Ponta, dimpotrivă, vrea funcţii, vine în Parlament, apare la TV, e extrem de activ pe Facebook. Părerea mea e că impostorul nu realizează ce se întâmplă cu el, nu îşi dă seama către ce se îndreaptă. El nu are sentimentul ruşinii şi nici pe cel al vinei. Nu are sentimentul fricii şi nu se dezminte: râde că proasta în târg de propriile glumiţe. Vom vedea dacă va mai râde, după ce se va stabili şi sancţiunea pentru furt intelectual: detenţie între 3 luni şi 3 ani sau amendă penală.

Ponta nu are morală, ba încalcă și legea iar comentariile sale sunt jignitoare, făcute la mișto. Cred că se visează printr-o gară din Paris, tinerețe pierdută. Nu-și dă seama că-n politică, nu-i ca la baschet. Mai are probleme şi cu exprimarea. A zis: „îmi fac o nouă teza”… dar el nu a făcut niciuna până acum. A copiat una… Deci, trebuie să fie mai clar în exprimare. Pentru el, onoarea şi profesionalismul sunt cuvinte fără valoare şi fără sens. Dacă te pricepi „să dai din gură”, să fii şmecher şi să persiflezi în secunda doi pe oricine, înseamnă că eşti „băiat deştept”. Dacă mai eşti şi bucureştean, ai un punct în plus şi verde la politică când „vrea muşchii tăi”. Mai bine rămânea la visul din tinereţe, când visa la o carieră de succes la DNA. Nu s-a mulţumit cu atât, aşa că politica îl va răsplăti cu un sejur prelungit la „Beciul Domnesc”.

Cât timp jumătatea săracă şi needucată a României, adică amărâţii ăia menţionaţi în Rapoartele Eurostat că trăiesc la limita sărăciei şi a excluziunii sociale vor vota PSD-ul care „le dă”, care îi ţine de fapt în sărăcie lucie de 26 de ani, Ponta va juca giamparalele pe imaginea ţării. Politicienii ştiu atât de bine că votanţii cei mai uşor de manipulat la vot sunt cei săraci, cumpăraţi cu ajutoare sociale şi multele minciuni de la România TV şi Antena 3. D-aia îşi şi permite Ponta acest tupeu fără margini. Votanţii lui, privitori la România TV şi Antena 3, chiar îl cred!