Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

Trupa lui Niculescu, cea mai bună marcatoare din Seria de Vest

Fotbal, Liga a II-a: gruparea din Zăvoi are o medie de 1,4 goluri pe meci

CS Municipal a reuşit să termine primele 14 etape ale acestui sezon competiţional cu cel mai bun atac al Seriei de Vest a eşalonului inferior. Interesant este faptul că municipalii nu au reuşit să înscrie în trei din cele 14 meciuri jucate, toate în deplasare, la Roşiorii de Vede cu FC Universitatea Craiova, la Piteşti cu CS Mioveni şi la Slatina cu FC Olt. Cele mai multe goluri au fost înscrise de trupa olteană, câte trei, în disputele de acasă cu FC Bihor Oradea, Metalul Reşiţa şi Olimpia Satu Mare. Elevii lui Claudiu Niculescu au marcat 20 de goluri, cu o medie de 1,4 goluri pe meci. Pe locul secund în această ierarhie, la trei goluri distanţă, este Metalul Reşiţa, fosta formaţie din Zăvoi iar pe trei lidera la zi a clasamentului, CS Universitatea Craiova. Golgheterul la zi al echipei din Zăvoi este Sergiu Negruţ, atacantul care a confirmat aşteptările oficialilor vâlceni şi ale suporterilor, punctând de cinci ori. Surpriza plăcută este fundaşul Mihai Deaconescu dar cele trei reuşite ale lui „Miţă” nu sunt deloc întâmplătoare, având în vedere că acesta şi-a început cariera de fotbalist ca atacant, între timp reprofilându-se în fundaş. De altfel fiul tehnicianului Gicu Deaconescu este surpriza lui Niculescu, în special la fazele fixe unde este mereu omul în plus din careul advers. Un alt aspect interesant este faptul că printre cei zece marcatori sunt şi patru vâlceni: Deaconescu, Adi Popa, Pârvulescu şi Iancu.

Goluri de pe toate posturile, exceptând portarul

În total, în turul de campionat şi în cele trei runde din retur, pentru gruparea din Zăvoi au marcat zece fotbalişti, de pe toate posturile, exceptându-l pe cel de portar. Astfel, şapte reuşite au fost trecut în conturile atacanţilor, tot şapte în dreptul mijlocaşilor şi şase de către fundaşi. Statistica este una explicabilă, având în vedere că tehnicianul Claudiu Niculescu a mizat în cea mai mare parte a meciurilor pe un singur vârf împins, care să fie ajutat pe faza ofensivă de mijlocaşi.

Destul de multe primite

La celălalt capitol, cel al golurilor primite, CS Municipal a recuperat teren în ultimele patru runde ale campionatului când au primit numai două goluri. În total, portarii vâlceni au încasat 14 goluri, cu o medie de un gol pe meci. Din primele şase clasate în ierarhia Seriei a II-a, doar Metalul Reşiţa stă mai prost la acest capitol, fosta formaţie din Zăvoi primind 16 goluri. Vâlcenii au reuşit, totuşi. să termine nu mai puţin de şase partide fără goluri primite: în deplasare cu CS Mioveni, FC Olt Slatina şi FC Bihor Oradea şi pe propriul teren cu UTA Arad, FC Olt Slatina şi Olimpia Satu Mare. Cele mai multe goluri marcate de adversari în poarta apărată de Florin Matache, câte trei, au fost în partidele de la Craiova cu CS Universitatea şi Târgu Mureş cu FCM. În Zăvoi au punctat de câte două ori FC Bihor Oradea şi Gloria Bistriţa, primul meci fiind câştigat de vâlceni, cel de-al doilea terminându-se la egalitate. Nici măcar într-un meci CSM nu a marcat şi nu a primit mai mult de trei goluri.

Marcatorii echipei CSM în această ediţie de campionat:

Negruţ – 5

Deaconescu – 3

Lircă – 3

Arnăutu – 2

Cataramă – 2

Pârvulescu – 1

Briceag – 1

Tătaru – 1

Adi Popa – 1

Iancu – 1