Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

Geani Deaconu visează la şefia Poliţiei Rutiere

INTERESE. Tot mai multe zvonuri îl dau pe actualul şef al SPR Vâlcea, subcomisarul Ioniţă, ca şi „zburat” din funcţie, locul său urmând a fi luat de un subaltern de-al său, Geani Deaconu. Acesta din urmă a avut ceva probleme cu legea, fiind acuzat de abuz în serviciu, probleme pe care şi le-a rezolvat însă, el fiind de curând achitat. Aşa că, a fost repus în drepturi, dar nu este suficient. Pentru că a fost un bun „executant” în ultimul timp, Deaconu se pare că va primi „premiul cel mare”, gurile rele susţinând că se pregăteşte să preia şefia SPR Vâlcea. Dacă sunt doar bârfe sau răutăţi, urmează să aflăm în curând, dar desfăşurarea lucrurilor de până acum pare să le dea dreptate cârcotaşilor.

Nicio zi de linişte la Poliţia Vâlcea. Nicio zi în care poliţiştii să nu se sape între ei, să nu se bârfească sau să nu se caroteze unul pe altul pentru a-şi lua locul. De data aceasta, râca se pare că este la Serviciul Poliţiei Rutiere Vâlcea, acolo unde subinspectorul Florian Ioniţă este şef de câţiva ani şi al cărui loc este dorit cu ardoare chiar de câţiva subordonaţi de-ai săi. Cel mai insistent este se pare ofiţerul de poliţie Ion (Geani) Deaconu care în anul 2010 a fost judecat pentru fapte de corupţie, mai exact pentru abuz în serviciu. Deaconu a fost însă în cele din urmă achitat şi repus în drepturi, revenind cu pretenţii mai mari decât poate duce, iar pentru a-şi atinge scopurile, el ştie foarte bine pe cine trebuie să „gâdile”.

Zvonurile conform cărora actualul şef al SRP Vâlcea, Florian Ioniţă, urmează să fie schimbat din funcţie sunt lansate deja de ceva timp, iar ele au fost alimentate de atacurile la care a fost supus din partea şefilor săi din Poliţia Vâlcea sau de criticile unor politicieni locali. Omul este incomod ce să mai, foarte greu sau deloc manevrabil, iar lucrul acesta se pare că deranjează. Nu se ţine cont că activitatea sa este una destul de bună, subinspectorul Ioniţă reuşind să aibă rezultate în fruntea SPR Vâlcea. Dacă se vrea să fie schimbat, el va fi cu siguranţă schimbat. Şi cine ar putea să-i ia locul decât subalternul său, Geani Deaconu, actualul şef de birou din cadrul Rutierei. Deaconu a ştiut în ultimul timp cu cine să se pună bine şi lucrurile pare-se că îi ies de minune până acum. Mai ales că el răspunde prompt la comenzi, fără să comenteze, satisfăcându-le mai marilor săi şefi anumite „nevoi”. Una dintre aceste comenzi, pe care noi am semnalat-o la momentul respectiv, a fost legată de dosarele penale întocmite sindicaliştilor de la Oltchim, în primăvara acestui an. Atunci, Geani Deaconu se pare că ar fi primit telefoane de la doi dintre şefii săi de la vârful IPJ Vâlcea, cerându-i-se să rezolve problema şi să „îi execute” pe angajaţii Oltchim şi pe unul dintre liderii sindicali. Şeful de birou de la Rutieră nici nu a scrântit şi a îndeplinit ordinele, ceea ce-l face, din punctul unora de vedere, un bun candidat la şefia SPR Vâlcea.