Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

Şeful ISU Vâlcea îi linişteşte pe suporteri: Stadionul Zăvoi şi Sala Traian sunt avizate şi verificate

După tragedia de la Clubul Colectiv, toate obiectivele unde au loc evenimente la care participă sute sau mii de oameni au fost luate la „purecat” de autorităţi, iar surpriza a fost mare când s-a descoperit că stadioane mari din ţară nu au autorizaţii de la ISU, punându-se viaţa oamenilor în pericol la fiecare meci.

Şi la Vâlcea s-a pus problema verificării tuturor barurilor, cluburilor, dar şi a stadioanelor şi sălilor de sport. Ei bine, colonelul Adrian Mesescu, şeful ISU Vâlcea, ne-a declarat că Stadionul Zăvoi din Râmnicu Vâlcea şi Sala Sporturilor Traian, acolo unde au loc săptămânal meciuri, au primit avizele necesare şi sunt verificate frecvent de specialiştii ISU.

Aşadar, suporterii vâlceni trebuie să ştie că sunt în siguranţă atunci când decid să asiste la un meci de fotbal în Zăvoi sau la un meci de handbal în Sala Sporturilor Traian.

„În ceea ce priveşte stadionul din Zăvoi, ei au avizele obţinute. În special aici este vorba despre instalaţiile de hidranţi şi ei au lucrurile acestea. Noi le asigurăm asistenţă tehnică, inclusiv la meciurile la care sunt puţini spectatori. Anual ei au o comisie sau un reprezentant al Ligii care verifică principalele măsuri. Deci, din punctul nostru este avizat. La ce tip ce stadion este, sunt chestiuni comune şi ţine doar de existenţa hidranţilor în incintă pentru a putea să asiguri intervenţie în caz de nevoie. În privinţa Sălii Sporturilor, a fost verificată şi super – verificată.

Aţi văzut că, mai nou, nu permitem accesul la partea aceea superioară care s-a construit pentru că nu există timpul de evacuare necesare pe aceleaşi căi. Dar, bine, de când nu mai avem echipă la nivelul care a fost, sala este ocupată în general la maximum 50% din capacitatea ei. Dar, oricum, ei sunt în regulă, pentru că există căi de evacuare, au hidranţi, au modernizări şi noi asigurăm asistenţă la fiecare meci. În concluzie, la noi nu sunt probleme deosebite” – ne-a declarat colonelul Adrian Mesescu, inspectorul şef al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Vâlcea.