Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

Golul de aur!

HCM a spart ghinionul contra Craiovei după ce Clara Vădineanu a înscris după terminarea timpului regulamentar • gruparea vâlceană a revenit în zona de play-off

Acum 20 de ani, Oltchim Râmnicu Vâlcea juca în semifinalele Cupei Cupelor la handbal feminin în faţa campioanei Croaţiei, Podravka Koprivnika. Sala Sporturilor Traian era arhi-plină cu ore bune înainte de meci, atmosfera una incendiară. Arbitrajul a fost unul clar în favoarea oaspetelor şi la finalul timpului regulamentar Podravka era calificată, graţie golurilor mai multe marcate în deplasare. Mai rămăsese de executat o singură lovitură de la 9 metri şi spre minge s-a îndreptat una dintre vedetele de atunci, Mariana Târcă. Spectatorii erau la un pas să intre pe teren şi să le ceară socoteală fluieraşilor şi aruncarea a fost executată până la urmă de Lidia Drăgănescu. A fost gol şi vâlcenii au sărbătorit un adevărat Revelion.

Istorie repetată după 20 de ani

La două decenii distanţă, sala sporturilor a fost aproape plină la meciul dintre HCM şi SCM Craiova. Miza nu a fost atât de mare dar vâlcencele aveau nevoie de un succes în faţa echipei din Bănie, trei puncte urmând să le urce pe locul 8, ultimul care asigură prezenţa în play-off. Suspansul a fost unul asemănător, însă. Cele două echipe au trecut, pe rând la conducere, Craiova a dat impresia că deţine controlul, Vâlcea a revenit pe final ,a egalat şi cu un minut şi jumătate conducea cu 26-25.Tehnicianul oaspetelor, Aurelian Roşca, a cerut timp de odihnă şi craiovencele au egalat. Mai rămăseseră de jucat doar 50 de secunde, timp suficient în handbal pentru un singur gol. S-au scurs foarte repede însă şi în minutul 60 era încă egal. Oltencele de Vâlcea mai aveau la dispoziţie doar o aruncare de la 9 metri şi spre minge s-a îndreptat cea mai bună jucătoare de pe teren, Clara Vădineanu. Interul vâlcean nu a stat prea mult pe gânduri şi a trimis balonul direct în vinclul porţii. 27-26 şi HCM a urcat din nou pe locul 8 al clasamentului din Liga Naţională, la două puncte distanţă de CSM Ploieşti şi cu un handicap de doar două puncte faţă de următoarea clasată, HC Zalău. În următoarea etapă formaţia noastră joacă un nou meci decisiv, pe terenul ploieştencelor de la CSM.

„E o victorie meritată”

Clara Vădineanu a declarat la finalul celor 60 de minute că succesul HCM-ului este absolut meritat şi că a simţit că poate înscrie golul victoriei: „A fost un meci foarte, foarte greu. Mă bucur foarte tare că am câştigat. A fost o victorie obţinută în final dar eu cred că o meritam din plin, echipa a muncit foarte mult azi. Înainte de a arunca de la 9 metri am simţit că pot da gol, că putem să ne impunem chiar dacă era bun şi un rezultat de egalitate. Trebuia să le batem şi noi măcar acum, prea ne-au învins de atâtea ori. Ceea ce mă bucură pe mine foarte tare este că suporterii vin din ce n ce mai mulţi şi ne susţin foarte tare. Azi am simţit că a fost o admosferă ca pe vremea Oltchimului. Aproape că reuşim să umplem sala, vâlcenii au fost alături de noi încă de la înfiinţare oricum. Noi o luăm pas cu pas, vrem să ne concentrăm la fiecare meci în parte şi să obţinem cât mai multe puncte, normal că ne dorim să ajungem în play-off, aceasta este şi obiectivul.”

Rezultatele etapei:

SC Mureşul Tg. Mureş – HC Zalău 24-26
HC Dunărea Brăila – CSM Unirea Slobozia 35-26
CSM Bucureşti – „U” Jolidon Cluj 38-28
HCM Roman – CSM Ploieşti 23-15
HCM Baia Mare – CSM Cetate Devatrans 34-17
ASC Corona Braşov – „U” Neptun Constanţa 33-25
HCM Râmnicu Vâlcea – SCM Craiova 27-26