Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

CSU Craiova – CS Municipal 3-1 (2-1)

Au marcat: Gorovei (7), Pleşan (16), Curelea (52) – Negruţ (26)

Stadionul Ion Oblemenco, spectatori: aproximativ 800

Au arbitrat: Lucian Rusandu din Covasna, ajutat la cele două linii de Aurel Oniţa din Constanţa şi Istvan Nagy din Cluj-Napoca. Observatori: Iulian Spătaru din Timişoara şi Gheorghe Cristoloveanu din Bucureşti. Rezerva de arbitru: Silviu Gulei din Severin.

Au evoluat echipele:

CSU Craiova: Brac – Cârjă, Izvoranu, Pătraşcu, Velcovici – Sin (Opriţa, 34), Ionescu, Ganea, Pleşan (Dragalina, 35) – Curelea, Gorovei.

Rezerve: Irimia – Creţu, Bardu, Precup, Dragu. Antrenor: Ovidiu Stângă

CS Municipal: Matache – Nwabuere (Deaconescu, 31), Pârvulescu, Stoica, Briceag – Cîrstoiu (Geantă, 51), Bărbulescu, Lircă, Popa (Cataramă, 59) – Arnăutu, Negruţ.

Rezerve: Popescu – Cataramă, Stoica, Neagu, Iancu. Antrenor: Claudiu Niculescu

Fotbal, Liga a II-a

CSM a pierdut derbiul de la Craiova

• formaţia din Zăvoi nu se descurcă în deplasare şi pierde teren în lupta pentru promovare

CS Municipal s-a deplasat cu mari speranţe la Craiova, pentru întâlnirea cu CS Universitatea din localitate. Vâlcenii veneau după un succes clar, 3-0 cu Olimpia Satu Mare şi erau la numai trei puncte distanţă de craioveni, lideri ai ierarhiei în Seria de Vest a eşalonului inferior. Fără victorie în deplasare în acest sezon competiţional, elevii lui Claudiu Niculescu au sperat să dea lovitura în Bănie, mai ales că rezultatele etapei le erau favorabile. Pe un teren îmbibat cu apă după ploaia torenţială de la Craiova, fotbaliştii celor două echipe au intrat cu tricouri pe care scria „Respect Adrian Păunescu”, comemorând astfel trei ani de la dispariţia fostului poet. Craiova a început bine şi a deschis scorul la prima ocazie importantă. În minutul 7, Gorovei a prins un şut de zile mari de la 20 de metri distanţă de poartă şi Matache a fost simplu spectator. La faza imediat următoare, a avut şansa să se desprindă dar trasorul lui Sin a ocolit spaţiul porţii. CSM a contrat cu şutul lui Arnăutu, reţinut cu greu de portarul advers. După un sfert de oră, CSU avea să îşi mărească avantajul. Autorul primului gol, Sin, i-a centrat ideal lui Mihăiţă Pleşan care punctat cu capul, în dreapta lui Matache. Pentru a reintra în meci, vâlceni aveau nevoie de măcar un gol până la pauză şi acesta a venit în minutul 26. Adi Popa a pătruns excelent pe partea dreaptă a atacului vâlcean, i-a centrat perfect lui Negruţ care nu a ratat ţinta şi a punctat din plonjon pentru 2-1. Egalarea a fost aproape de elevii lui Niculescu, la şutul lui Ionuţ Stoica de la mare distanţă. Mingea a fost deviată şi scoasă, cu greu, de sub bară, de Brac. După un minut de prelungire arătat de centralul întâlnirii, prima repriză s-a încheiat cu scorul de 2-1 pentru CSU dar speranţele vâlcenilor rămâneau intacte, măcar pentru un rezultat de egalitate, mai ales că Ovidiu Stângă fusese nevoit să îl schimbe pe coordonatorul de joc, Mihăiţă Pleşan, accidentat. Repriza secundă a început cu emoţii pentru CSM carte putea fi sancţionată cu lovitură de la 11 metri la henţul evident al lui Briceag. Arbitrul a considerat că nu a fost intenţie şi a lăsat jocul să continue. Vâlcenii nu au mai avut noroc în minutul, 52, atunci când Curelea a scăpat singur şi a trimis peste Matache pentru 3-1, după o pasă neinspirată „acasă” a lui Briceag. Golul primit le-a turnat plumb în ghete vâlcenilor care nu au mai reuşit mare lucru până la final. Nici craiovenii nu au mai apăsat pe acceleraţie şi la final a fost 3-1, rezultat conform cu realitatea din teren.

Cu Motru în runda viitoare

CS Municipal va juca în etapa viitoare pe propriul teren, în faţa ultimei clasate, Minerul Motru. În mod normal, elevii lui Claudiu Niculescu vor avea cea mai lejeră partidă a acestui tur de campionat. Minerul a debutat în acest sezon competiţional cu un succes dar din acel moment nu a mai reuşit nici măcar o victorie în nouă etape! Ortacii au doar patru puncte şi un minus 14 în clasamentul adevărului care spune multe. Cel mai probabil Minerul se va întoarce în Liga a III-a, acolo de unde a şi venit în acest sezon competiţional. Tot sâmbătă se va disputa şi un meci extrem de important pentru promovarea în primul eşalon: FC Universitatea Craiova – FCM Târgu Mureş. de urmărit este şi disputa de la Bistriţa dintre Gloria şi Olimpia Satu Mare, formaţie în scădere de turaţie evidentă după înfrângerea de la Râmnicu Vâlcea.

Rezultate:

Metalul Reşiţa – FC U Craiova 1-0

Olimpia – CS Mioveni 1-1

Minerul Motru – FC Bihor 1-2

Alro – UTA 1-0

CS U Craiova – CSM Rm. Vâlcea 3-1

FCM Tg. Mureş – Gloria Bistriţa – s-a jucat după închiderea ediţiei

Clasament:

1. CSU Craiova 10 6 3 1 13-7 21 (+3)

2. Gloria Bistriţa 9 5 2 2 11-6 17 (+5)

3. FCU Craiova 10 4 4 2 9-6 16 (+4)

4. Metalul Reşiţa 10 5 1 4 14-12 16 (+1)

5. CSM Rm. Vâlcea 10 4 3 3 15-12 15 (0)

6. FC Olt Slatina 10 4 3 3 9-7 15 (-3)

7. Olimpia Satu Mare 10 3 5 2 9-9 14 (-1)

8. FCM Tg. Mureş 9 3 4 2 8-6 13 (+1)

9. FC Bihor Oradea 10 3 2 5 10-13 11 (-4)

10. CS Mioveni 10 2 4 4 9-13 10 (-5)

11. UTA Arad 10 2 2 6 7-14 8 (-4)

12. Minerul Motru 10 1 1 8 5-14 4 (-14)

Etapa viitoare:

FC Bihor – Alro

CSM Rm. Vâlcea – Minerul Motru

CS Mioveni – CS U Craiova

Gloria Bistriţa – Olimpia

FC U Craiova – FCM Tg. Mureş

UTA – Metalul Reşiţa