Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

CSM se reorganizează: Intrarea în procedura de insolvenţă a fost aprobată

Managerul Lucian Munteanu spune că o să fie atacată în instanţă datoria lăsată de foştii acţionari ai echipei

Tribunalul Vâlcea a aprobat cereea de intrare în insolvenţă a oficialilor de la CS Municipal ca urmare a depistării unei noi datorii lăsată de foştii acţionari, în valoare de aproximativ 26 de miliarde lei vechi. Managerul general al echipei din Zăvoi, Lucian Munteanu, a declarat că demararea procedurii este una benefică pentru CSM şi că datoria lăsată va fi atacată în instanţă. „Până în acest moment nu am avut deloc întârzieri în plata jucătorilor sau staff-ului. Nu facem distincţie între angajaţii noştri, de la antrenor la femeia care spală echipamentul. Clubul nostru nu are probleme financiare. CSM Rm. Vâlcea a întâmpinat probleme în desfăşurarea activităţii în urma acestei datorii apărute peste noapte şi pentru că aveam contul blocat. A apărut acel raport în care ni s-a imputat suma de 26 de miliarde de lei vechi, datorii care erau din 2009. Ei au motivat că rezultatul raportului a fost gata la două săptămâni după ce ne emiseseră certificatul cu datorii zero. În momentul în care a apărut această sumă fabuloasă, finanţatorul principal a vrut să se retragă. Ne-am sfătuit împreună cu avocaţii şi am făcut o cerere de intrare în insolvenţă, care ne-a fost aprobată. Acum putem vorbi de un moment zero la Vâlcea. Nu mai avem grija blocării contului. Noi în acest timp vom ataca această datorie. Va fi o perioadă în care ne vom reorganiza. Abia acum lucrurile încep să fie pe drumul cel bun. Nu vom mai sta cu grija că vin să ne taie apa, gazele sau nu mai ştiu ce.

Vom putea atrage din nou sponsori, pentru că mulţi au plecat de lângă noi.

Până să intrăm în insolvenţă am depus o contestaţie la raportul de inspecţie fiscală. Vom obţine un răspuns. În cazul în care va fi nefavorabil vom merge la instanţa superioară. O mare parte din această sumă provine din faptul că ne-au fost reconsiderate înţelegerile în contracte de muncă. Treizeci şi ceva la sută din această sumă ar dimnua considerabil datoria. Reorganizarea înseamnă că vom avea un adminitrator judiciar care va lua deciziile în club.”

CS Mioveni nu a primit aprobarea pentru insolvenţă

O altă echipă din Seria a II-a, CS Mioveni, a formulat o cerere asemănătoare cu cea a CSM-ului. Din raportul depus la Tribunalul Argeş, reieşea faptul că echipa antreată de Claudiu Niculescu avea datorii de aproximativ 736.000 de euro. Şi în cazul colegei de serie a municipalilor, datoria provine în mare parte din datorii la taxe şi impozite, cauzate de înregistrarea corectă la Fisc a convenţiilor civile ale fotbaliştilor şi nu ale contractelor, aşa cum s-a stabilit ulterior depunerii convenţiilor.