Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

Ce dor ne e de Oltchim!

Continuatoarea formaţiei de legendă a României, HC Municipal, a bifat a şaptea înfrângere şi este singura fără puncte în clasament.

Nu ne-am făcut speranţe că HC Municipal va călca pe urmele Oltchimului în Liga Naţională de handbal feminin, nici că se va putea bate pentru un loc de cupă europeană, nici măcar că salvarea de la retrogradare va fi o misiune ușor de realizat. Dar nici să înregistrăm şapte înfrângeri din tot atâtea meciuri nu ne aşteptam. După primele şase am sperat că duminică, în meciul cu SCM Craiova, va fi un început de drum. Vâlcencele au început bine, au marcat primele două goluri ale meciului şi au dat impresia că pot ieşi din pasa proastă. A fost nevoie de o lovitură de la 7 metri executată „la mişto” de vedeta HCM-ului, Amelia Busuioceanu. Boltă slabă în loc de o aruncare sănătoasă şi Craiova a egalat, apoi a preluat conducerea şi a avut şi cinci goluri avans. La pauză a fost 11-14, dar speranţe încă mai erau. HCM a început bine repriza secundă, a redus handicapul la numai un gol, în câteva rânduri dar a fost maximum din ceea ce putea reuşi formaţia antrenată de Mori Duca. Încă patru aruncări de la 7 metri ratate, alte trei contraatacuri în postură de unu la unu şi Craiova s-a impus în final cu 21-18 deşi SCM era o echipă de bătut. HCM rămâne ultima din clasament, după şapte înfrângeri şi niciun punct iar şansele de salvare de la retrogradare ţin de un miracol sau de o campanie de transferuri spectaculoasă în pauza competiţională.

Altă suprafaţă de joc în sala Traian

Sala Sporturilor Traian are o nouă suprafaţă de joc. Săptămâna trecută, a fost recepţionată lucrarea de raşchetare, grunduire, lăcuire şi finisare a parchetului pentru suprafaţa de joc a Sălii Polivalente din municipiul Rm. Vâlcea. „Ne bucurăm nespus de mult că am reuşit cu sprijinul Ministerului Tineretului şi Sportului să finalizăm această lucrare de avengură pentru Sala Polivalentă. Sala Sporturilor a fost inaugurată şi dată în folosinţă în anul 1970, iar parchetul a fost pus în anul 2002. Era nevoie de această recondiţionare. Astfel, astăzi putem discuta despre o suprafaţă de 1170 de mp modernizată la standarde europene. Aş vrea sa reamintesc aici şi lucrările de extindere şi renovare desfăşurate în anul 2011, acum Sala având o capacitate de 3000 de locuri”, ne-a declarat Bogdan Marinescu, directorul DJST Vâlcea. Sala Sporturilor va găzdui în perioada următoare mai multe competiţii, printre care reamintim:

06-07.11 Campionatul MAI JUDO

09-10.11 Cupa JUDOKA

16.11 HCM Vâlcea – DUNĂREA Brăila

17.11 CUPA României KARATE

Campionatul se întrerupe

de pe 18 noiembrie

Selecţionerul echipei naţionale feminine a României, Gheorghe Tadici, a stabilit care este programul tricolorelor până la debutul la turneul final al Campionatului Mondial din Serbia. Reunirea echipei naționale va avea loc pe 18 noiembrie, iar pe 23 și 24 noiembrie se vor disputa primele amicale, în Danemarca. Pe 25 noiembrie echipa națională va reveni în țară, unde se va pregăti la Cheile Grădiștei, într-un stagiu ce va dura patru zile. În perioada 29 noiembrie-1 decembrie România va lua startul la un turneu de pregătire la Paris, alături de Franța, Tunisia și Japonia, în timp ce pe 4 decembrie se va juca ultimul amical înaintea debutului la Campionatul Mondial, la Timișoara, cu Angola. Primul meci al tricolorelor la Campionatul Mondial va avea loc pe 7 decembrie, la Novi Sad, împotriva Tunisiei. În ceea ce priveşte lotul pe care se va conta în Serbia, Tadici are câteva certitudini, urmând să se decidă în perioada imedit următoare asupra handbalistelor care vor completa formaţia. Pentru postul de portar sunt sigure de deplasarea la mondiale Ungureanu şi Nechita, nu şi Talida Tolnai, chiar dacă aceasta face furori la Krim Ljubljana. Pe pivot, vor fi sigur în lot Pintea şi Ciuculete. Nu se ştie dacă se va apela la serviciile Oanei Manea şi ale Ionelei Gâlcă şi nici dacă aceste două jucătoare vor accepta eventualele convocări. La linia de 9 metri, Neagu, Perianu, Brădeanu, Marin, Ţăcălie sunt certitudini, în timp ce Vizitiu, Oltean şi Băbeanu sunt variantele de rezervă. Valerntina Ardean Elisei şi Adriana Nechiota, foste colege la Oltchim sunt extremele pe care Tadici va conta, în timp ce Dincă, Buceschi, Chipei şi Pârvuţ aşteaptă un semn de la selecţioner. De la ultima performanţă notabilă a României la un turneu final au trecut nu mai puţin de opt ani, mai precis de la argintul de la Campionatul Mondial din Rusia. Tadici are ca obiectiv calificarea naţionalei la Jocurile Olimpice, după care a anunţat că vrea să se retragă din handbalul de performanţă.

Rezultate:

Dunărea Brăila-CSM Cetate Deva 23-20

CSU Neptun Constanţa-„U” Jolidon Cluj 33-25

CSM Ploieşti-Corona Braşov 21-29

HCM Rm. Vâlcea-SCM Craiova 18-21

HCM Baia Mare-HC Zalău

(amânat pentru 6 noiembrie)

CSM Bucureşti-HCM Roman 21-18

Clasament:

1. HCM Baia Mare 6 18

2. Corona Braşov 7 18

3. HCM Roman 7 15

4. Dunărea Brăila 7 15

5. CSM Bucureşti 7 15

6. HC Zalău 6 12

7. „U” Jolidon Cluj 7 12

8. SCM Craiova 7 6

9. Cetate Deva 7 4

10. Neptun Constanţa 7 3

11. CSM Ploieşti 7 3

12. HCM Rm. Vâlcea 7 0

Etapa viitoare:

CSM Cetate Deva-HCM Roman

HC Zalău-CSM Bucureşti

Corona Braşov-HCM Baia Mare

SCM Craiova-CSM Ploieşti

„U” Jolidon Cluj-HCM Rm. Vâlcea

Dunărea Brăila-CSU Neptun Constanţa