Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

REŢETA ZILEI: Gogoşi greceşti cu miere

Ce vă trebuie? 400 gr făină; 250 ml apă; 1 linguriţă zahăr; 4 linguri ulei de măsline; 250 ml lapte; 16 gr drojdie uscată; 1 linguriţă sare. Ptr. prăjit: 1 l ulei de floarea soarelui. Ptr. servit: 150 gr miere; miez de nucă sau susan; scorţişoară.

Cum se prepară? Încălzim apa şi laptele şi le amestecăm, adăugând apoi drojdia amestecată cu zahărul, sarea şi uleiul. Acest amestec se toarnă încet peste făină şi se amestecă încontinuu. Acoperim vasul şi lăsăm compoziţia la crescut o oră.

Gogoşicile se formează cu două linguri, apoi se pun la prăjit în uleiul bine încins. Se scot pe un şerveţel de hârtie să absoarbă uleiul.

Se servesc cu miere deasupra şi cu scorţişoară, susan sau nuci fărămiţate.

Poftă bună!